top of page

Moulin Blues 2024

Bijgewerkt op: 15 mei

Het eerste weekend van mei staat al meer dan 35 jaar in het teken van Moulin Blues in het dorpje Ospel. Sinds 15 jaar woon ik een paar dorpen hiervan vandaan en heb altijd wel de borden langs de kant van de weg zien staan, maar het was er nooit van gekomen om naar dit festival te gaan.... Tot vorig jaar! Toen vroeg een collega van mij om te komen fotograferen en vorig jaar heb ik mijn vuurdoop gehad. Ik was en ben nog steeds verkocht aan dit fantastisch festival. Ik weet niet wat dit is met dit festival maar het heeft iets magisch.... Er is een hoop modder, er lopen veelal iets wat oudere mensen rond (scheelt paar jaar met de gemiddelde leeftijd dan bijvoorbeeld bij Pinkpop of Paaspop ;), de tenten lijken niet op zuurstok roze circustenten maar zijn bruin en wit, eten kun je kiezen uit veel te dik belegde broodjes of een andere vettige hap, het geluid staat echt niet normaal hard (ja, ja, voor het eerst oordoppen in gehad!) en zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen... Als ik het zo opsom en terug lees, is het niet zo'n lekker verkooppraatje besef ik me maar geloof me.... al dit weegt absoluut niet op tegen de gemoedelijk sfeer tussen al die vrijwilligers, de fantastische muziek door al die heerlijke bands, superfijne organisatie (niet te moeilijk maar wel praktisch) en een genietend publiek... Ik vond het vorig jaar al superleuk maar ook dit jaar vind ik dit festival echt te gek!Na 2 jaar durf ik nu ook wel te zeggen, ik hou echt van dit MOULIN BLUES! En nog een cadeautje is dat ik tijdens een festival nog nooit zoveel (voor mij) nieuwe muziek heb ontdekt, de ene verrassing na de andere voorbij kwam en mijn Spotify - lijstjes weer flink heb aangevuld. Want ook al kom ik om foto's te maken, dat is toch net iets leuker en fijner werken als de gespeelde nummers ook nog eens in jouw straatje passen toch... Nou goed, hoe dan ook... Ik heb weer een heerlijk (werk-) weekend gehad... op een heel bijzonder en knap festival... Kan er niet veel anders van maken...

Einde liefdesverklaring Moulin Blues....haha....

Op het gebied van muziek had ik 2 hele grote verrassingen... De eerste waar ik heel erg van onder de indruk was, is een Canadese band, Bywater Call. Die stem van de zangeres is niet normaal goed met zo'n lekkere rauwe rand erop en die bandleden, inclusief blazers en toetsenist maakt het helemaal af... Wat een feest om naar te luisteren en naar te kijken... https://open.spotify.com/artist/1bhk3AmtYKQAcDzbDyWG4M?si=3p7TQ629RsiY8bKUMIunFw

De tweede (misschien nog wel grotere verrassing) was het Amerikaanse, Sugarmill Slim De frontman had ik back-stage al gezien en is een prachtige, excentrieke verschijning. Dikke laag make-up, een zelfverzekerdheid om jaloers van te worden en bijzondere omslagjurk met flink wat glitters en glams, inclusief diamanten ringen. Niet de meest vanzelfsprekend figuur die je verwacht op een blues festival, dus ik was erg nieuwsgierig wat er van zou komen.... Vier man sterk op dat podium en werkelijk van begin tot einde was het knallen!!! De frontman is een fantastische zanger en kan nog beter overweg met de mondharmonica. Speelt ook af en toe nog de toetsen en vliegt van links naar rechts heel dat podium over... Het lijkt wel alsof ze hun laatste show spelen.... De wikkeljurk gaat na 2 nummers af en er komt een niet alledaags tenue komt tevoorschijn... En dat is misschien wel typerend voor dit festival wat ik zo tof vind... Heel het publiek vond het fantastisch..... Je zag mensen even kijken, maar deze band speelden zo goed dat het ook echt niet uitmaakt wie of wat je bent. als je die blues speelt is het allemaal goed!!!! https://open.spotify.com/artist/4dEteXXkZhvQ05gA6gyliW?si=9YVwG6d1SaScW6-cYLdp8w


Een diepe indruk heeft de 2 minuten stilte tijdens dodenherdenking gemaakt. Ik stond vooraan bij het hoofdpodium bij een volle tent en het was stil... Al die mensen die tussen al het feesten door, het respect hebben om 2 minuten hun mond te houden en stil te staan bij zo'n bijzonder moment. Kippenvel kreeg ik ervan.... Dus ja... I LOVE THE BLUES!!! Nu heb ik genoeg verteld en sluit ik af met een dosis favorieten van het hele weekend!!! Doei.....
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page