top of page

BABS OP THE BEAT


Vorige week mocht ik weer op stap voor 3voor12/Limburg. Ik weet niet wat het is, maar ik ben zielsgelukkig met dit platform en ben zo dankbaar dat ik hiervoor mag werken. Als je me al een tijdje volgt heb je het vast al wel meegekregen, maar zonder te overdrijven ben ik toch al minimaal 2 jaar aan het struggelen met mijn fotografie. Niet dat ik foto's maken niet leuk vind, maar het blijkt dat ik heel, heel lang geleden een weg in ben geslagen dat het toch net niet is voor mij. Vanzelfsprekend ben ik bezig gegaan met het fotograferen van kennissen, daarna kennissen van kennissen en de kinderen en andere familie daarvan... Van baby's in een ingewikkelde dekens tot aan de familie shoots op de hei, van de bruiloften tot aan de kindershoots... Alles heb ik vol overgave en met veel liefde gedaan. En als ik nu terug kijk, begrijp ik ook nu pas waarom mijn enthousiasme elke keer maar van korte duur was. Waarom ik zoveel verschillende opleidingen en workshops heb gevolgd en altijd zoekende ben geweest. Het was en is toch net niet helemaal mijn ding.... Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken met beelden die ze als herinnering aan een muur hebben hangen of delen op hun social media, en nog steeds vind ik het te gek om als ik gevraagd wordt voor dit soort dingen... Maar het is in de afgelopen maanden voor mij per toeval heel duidelijk geworden dat ik me voor de volle 100% ga toeleggen op de conceptuele fotografie en concerten en festivals. Want hoe gezellig ik het ook vind om hetgeen te doen wat in al die jaren gedaan heb... Ik kan niet anders concluderen dan dat het toch niet helemaal mijn ding is....haha... In de laatste paar weken heb ik nog nooit zoveel een NEE mogen verkopen en ik heb een aantal hele, lieve, leuke en gezellige collega-fotografen waar ik deze aanvragen met liefde aan kan doorsturen! Genoeg over mij.... Want zoals de titel al doet vermoeden, wil ik hier heel graag de beelden laten zien over een fantastische dame die heel wat te vertellen heeft. Ook omdat ik altijd al aan ga op de makers die in hun kunsten maatschappelijke thema's als basis hebben. En nu viel ik toch bij Babs met mijn neus in de boter zeg...Ik kon haar niet maar las overal dat ze meegedaan had met het tv-programma: Wie is de mol? Nu had ik het afgelopen seizoen niet gevolgd dus geen idee, maar kon gemakkelijk van alles terug vinden. Ze is behoorlijk aan de weg aan het timmeren en maakt met haar bijzondere verhaal een eigenzinnige indruk. Niet alleen heeft ze wat te vertellen, maar ze doet al haar nummers zelf schrijven en producen... Voor alleen dat al: HULDE!Voor een heel knap geschreven recensie, zet ik je hier een linkje naar de 3voor12/limburg hieronder, want de verslaggever kon het niet beter verwoorden dan zoals hij gedaan heeft die avond... Lees dus alles over het concert: https://3voor12.vpro.nl/lokaal/limburg/artikelen/overzicht/2024/mei/Babs-Nieuwe-Nor.html Vandaag had ik eindelijk tijd om nog eens door alle beelden te gaan want ik stond deze avond in standje: KIPZONDERKOP te fotograferen dus veel te veel gemaakt natuurlijk. En omdat ik zo enthousiast ben over haar en de muziek die ze maakt EN omdat ik haar in het Limburgse ook volle zalen gun, gooi ik gewoon alles nog eens hier op het wereldwijde web. Niet dat ik denk dat hier het verschil maakt, maar ik mag iemand gewoon heel graag toejuichen en op mijn manier een klein stukje support laten zien. Net zoals mijn lobby voor Babs non-stop aan geweest is deze week bij iedereen die het maar wilde horen en hoop dat echt, echt, echt dat ze nog eens terug mag komen... Want als dat zo is, ga ik alle jongeren waarmee ik werk meenemen naar haar... Want ik vind haar fantastisch! Omdat ik denk dat haar teksten tot denken zet! Dat ze absoluut als inspiratie en rolmodel mag neergezet mag worden! En omdat ik vind dat ze buiten de randstad ook gezien mag worden...!!!Ben natuurlijk weer veel te veel aan het schrijven... Het mag duidelijk zijn dat ik een heerlijke avond heb gehad, en dat in een totale verrassing! Terwijl er geen gitaar op dat podium is geweest.... :) Superknap als je tot hier gelezen hebt (dank) en ik ga me langzaam aan voorbereiden op ietwat ander soort band want de volgende stop is : SON MIEUX! Oke... Doei!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page