© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

FOTODATE

June 3, 2019

 

 

 

 

Een paar weken geleden was het dan eindelijk zover!
Ik ging op date met Renske en Evelien....
Deze twee getalenteerde fotografen heb ik leren kennen tijdens de Natuurlijk Licht Fotograaf Opleiding en tijdens de diploma uitreiking hadden we bedacht dat het wel eens leuk kon zijn om nog eens af te spreken.
Een datum zien te vinden dat we allemaal konden was wel een dingetje, want zoals altijd is iedereen druk met werk en kinderen en weet ik wat meer, MAAR het is gelukt!

Ook hadden we bedacht dat het misschien wel leuk was om samen eens te oefenen tijdens het Golden Hour. Dit is het laatste uurtje voor de zon ondergaat en dan heb je het mooiste maar ook het moeilijkste licht. Dus op zoek gegaan naar een leuk stel die wel zin had om voor een 3-tal fotografen te gaan staan en wat hebben we een geluk gehad met Marieke en Joep!
Wat een leuk stel zeg...En ik vind het zo stoer wat ze gedaan hebben. Ga er maar eens staan....Drie van die dames voor je met allemaal met een camera aan het stoeien zijn...maar ze stonden er en hoe! Super relaxed, stonden voor alles open en door dat alles was het heerlijk om met hun te werken. Ik voelde me in ieder geval ook op mijn gemak en heb heel fijn gefotografeerd.

Maar goed, op een lege maag kun je natuurlijk niet werken dus we zijn eerst lekker uit eten geweest met zijn drieën om op het gemak bij te kletsen en vanaf 1930 zijn we de Oirschotse Heide op gegaan. Ik ken dat gebied wel een beetje en wist een mooie open plek dus daar naar toe gelopen en alsof het zo moest zijn, scheen de zon prachtig, veldje lag er mooi bij, mooi koppel, wat wil je nog meer....

Ik vond het heerlijk om te doen! Niet alleen om de foto's te maken (wat ik natuurlijk het liefste doe) maar ook om te zien hoe Renske en Evelien te werk gaan. Grappig om te zien hoe ieder zijn eigen werkwijze heeft.... en ook hoe elk van ons zo'n verschillende soort foto's maakt!

Renske focust zich volledig op bruiloften, koppels en portretten en op een manier waar ik ook zo van hou! Heel puur, heel dichtbij, misschien zelfs wel een beetje rauw gefotografeerd. Ik ben fan van haar sinds ik haar eerste foto voorbij zag komen tijdens de opleiding!
En zij is tijdens het shooten ook echt alleen nog maar bezig met diegene die voor haar staat, ze komt zo dichtbij, en daardoor lukt het haar ook om die hele intieme momenten vast te leggen.... Superknap... I LOVE IT!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Evelien is net zo getalenteerd! En zo anders weer, een heel eigen stijl en elke keer als zij iets post, denk ik JA! GOEIE  FOTO ZEG.... Ze richt zich meer op de Lifestyle en weet als geen ander om de momenten vast te leggen waar de liefde van afspat!! En het toffe van haar is dat ze zoveel variatie heeft in haar foto's, soms zijn het de alledaagse momenten, soms de speciale tijd waar je aan wilt terug denken maar het houden van staat altijd centraal....AND I LOVE THAT TOO!!!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al ben ik zo blij dat we dit gedaan hebben. Niet alleen omdat ik weer een mooie foto aan mijn portfolio heb kunnen toevoegen maar ook omdat ik eens goed uit mijn comfortzone ben gehaald. Ik werk voornamelijk met een lange lens tijdens dit soort shoots, ik ren heel die hei over als een gek en roep hier en daar eens wat...Maar doordat hun allebei heel dicht op Joep en Marieke stonden, heb ik toch maar eens een andere lens erop gedraaid. Een vintage lens waar ik nog niet zo goed mee om kan gaan, een stuk korter is waar ik normaal mee werk, maar waarvan ik weet dat die goed gebruikt kan worden tijdens het gouden uurtje in verband met die mooie lensflares.
Dus ik heb daar eens mee geoefend maar toch is het fijn om ook je eigen favoriete lens erbij te pakken natuurlijk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En het mooie is dat tijdens het schrijven van deze blog, ik steeds moet denken aan iets waar ik soms best moeite mee heb....Er zijn zoveel fotografen die best terughoudend zijn in contact omdat ze bang zijn voor concurrentie of weet ik wat...Maar als ik deze foto's zie, dan is het zo duidelijk dat alles een smaak kwestie is en laat dat nu hetgeen is waar je niet mee kan concurreren. Ieder heeft zijn eigen manier van kijken, wil op zijn eigen manier iets vertellen met beeld en puntje bij paaltje: vergelijken gaat toch niet....Iets met appels en peren....of zo...

Joep en Marieke, jullie nogmaals bedankt voor het model staan tijdens onze fotodate...We hadden geen beter stel kunnen uitkiezen want jullie waren fantastisch!!

En Renske en Evelien, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben fan van jullie allebei en in het najaar gaan we zeker nog eens op pad!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief