© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

NATURAL PORTRAITS

April 16, 2019

Een aantal maanden geleden is het begonnen.... Ik had  me bedacht om te gaan starten met een projectje....En waarom ik dat ineens wilde, kan ik geloof ik niet zo goed uitleggen...Ik had gewoon ineens de behoefte om voor een wat langere tijd ergens  mee bezig te zijn...
Misschien komt het wel omdat ik er achter ben gekomen dat ik helemaal geen documentair fotograaf ben, maar juist niks aan het toeval overlaat. Dat ik heel graag alles tot in de puntjes voorbereid en over alles nadenk...En dat ik het superfijn vind, dat het uiteindelijk de foto maken heel snel gebeurd kan zijn...
Misschien had ik gewoon zin om iets uit te proberen en zeker te weten dat het geen ' lucky shots'  waren (want dat gevoel heb ik nog wel heel vaak!)...De reden weet ik niet zo goed, maar ik had er ineens zin in, had ideeën genoeg en wilde het uitproberen...

En het was al heel snel duidelijk dat ik heel graag een serie wilde  maken waar ik heel duidelijk kon laten zien welke kant ik op wil met de fotografie...
En nu kan ik dan eindelijk zeggen dat ik mijn eerste serie/ project compleet heb!
 

 

 

 

 

Ik wilde portretten maken van jonge meisjes met weinig poespas, mooi licht en het belangrijkste was dat alles heel puur natuur zou zijn...gewoon zoals ze zijn...

En ik durf nu toch wel hardop te zeggen, dat ik hartstikke trots ben op de serie foto's die ik gemaakt heb....

Trots op al die meiden die naar de studio zijn afgereisd, trots op alles wat ik geleerd heb tijdens het maken van de foto's en trots op de volledige serie...
Ik heb zoveel reacties gekregen op de eerste foto's die ik gedeeld heb, en ondanks dat ik niet zoveel waarde hecht aan likes, comments, volgers of weet ik wat meer....Het heeft me wel een boost gegeven hoor... Het is zo tof om te horen of te lezen dat anderen het ook mooi vinden wat je maakt! En mede door al die reacties, durf ik nu ook wat meer om alles te laten zien,

 

De afgelopen jaren heb ik zo hard gewerkt aan mijn fotografie en dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Zo ben ik 1,5 jaar geleden heel enthousiast begonnen met Newborn-fotografie maar inmiddels weet ik heel goed, dat dit niet mijn ding is....Ondanks dat ik het heel leuk vind om te doen, een echte passie voel ik hier niet voor. En dat is ook goed om te weten!
Weten waar je niet je kracht ligt, is ook een belangrijke les...
Maar met deze serie viel alles als een puzzel in elkaar!
De voorbereiding, het shooten en de afwerken van de foto's waren allemaal een feestje om te doen....Dit is het...Hier wil ik in verder...Hier wordt ik heel gelukkig van...

 

Ik heb door het maken van deze serie een enorme bevestiging gehad dat dit soort werk echt bij mij past!
Ik hou ervan om alles van te voren bedenken, spulletjes te verzamelen, styling erbij te zoeken, bedenken wat voor beeld ik wil maken en het zoeken van het juiste meisje....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En het klopt echt: voorbereiding is het halve werk...haha....
Ik ben 2 dagen de studio in gedoken en ik merkte bij de tweede dag al dat het al een stuk sneller ging...Ik had duidelijker wat ik wilde en merk aan mezelf dat het steeds makkelijker wordt om de modellen aan te sturen en dat ik zelf ook wat rustiger wordt... Dus wat eigenlijk als een uitprobeersel is begonnen, is voor mij een enorme leerschool geweest!!!

 

En dan heb je ineens het moment, dat je het gevoel hebt dat de serie af is...Klaar, af, volledig, compleet...Mijn portfolio - serie Natural Portraits is gemaakt.... Hoe tof is dat dan!!!

 

Eigenlijk had ik wel verwacht dat ik bij dit moment wat rustiger zou worden...maar integendeel..haha....
Deze is af, maar wat nu???? Wat wil ik nu gaan doen? Wil ik weer een serie maken met verschillende modellen in eenzelfde setting of wil ik een serie maken van 1 model in verschillende settings??? Wat wil ik uitproberen, wat neem ik mee van deze serie en wat moet er nog uit mijn hoofd???

Nou ja, de ratels in mijn hoofd blijven gaan, er is nog niets concreets maar dat er een volgend project aankomt is zeker...Wat er ook zeker is, dat het weer een serie wordt van een meisje of meerdere meisjes maar ik denk dat we dan richting de tieners gaan kijken...En zeker is dat het wederom Fine art portretten gaan worden maar verder......???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om je een beetje mee te nemen in wat er dat hoofd rondspookt, hier zijn wat dingen die er links en rechts doorheen schieten....

Welke achtergrond wil ik gebruiken?? Wil ik op locatie shooten of ga ik investeren in een mooi achtergrond-systeem?? Wil ik dan weer een donkere achtergrond of wil ik nu een wat lichtere setting?? Wil ik investeren in een vintage-style met de kleding of blijft het eigentijds? Welke accessoires zou ik kunnen en willen gebruiken?? Wat voor soort meisje of meisjes zou ik dan graag voor de lens willen hebben?? Wil ik toch eens zo'n ventilator gebruiken om wind door het haar te laten gaan?? Of is me dat iets te dramatisch...??? Welk licht wil ik gebruiken en hoe moet dat vallen?? Welke poses zou ik dan graag uit willen proberen (nou ja, ik niet maar het model natuurlijk..haha)??  En als ik dan met een tiener-meisje ga werken, wil ik er dan iemand bij voor het haar en make-up of blijft het heel naturel?? Ga ik op zoek naar een ruimte waar ik langere periode gebruik van kan gaan maken of blijf ik een studio afhuren??

Nou ja....Dat dus....haha...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar goed, een heel verhaal weer...En soms is het jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten want tijd te kort! Ik wil zoveel maar soms is er gewoon even geen ruimte...

Doordat ik de laatste tijd veel aan portfolio werk heb gedaan en de opdrachtjes toch stiekem ook wel binnen blijven komen heb ik in ieder geval wel besloten om weer pas een serie te gaan maken nadat ik klaar ben met de cursus. In mei ga ik nog een stoomcursus van 6 weken volgen, die volledig in het teken staat van dit soort fotografie dus wellicht kom ik dan terug met een wat meer gestructureerd plan...

 

Benieuwd naar de volledige serie:

 

https://www.karenraedtsfotografie.com/series

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief