© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

YOU GET WHAT YOU DESERVE

March 15, 2019

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.......gisteravond was het dan eindelijk zover!!! De afronding van de opleiding waar ik het laatste half jaar zo druk over heb gemaakt...En man, wat een feest! 
En ondanks dat ik niet zo heel veel waarde hecht aan een papiertje (want deze opleiding was voor mij sowieso geslaagd) vond ik het fantastisch.... 
En jeetje, wat kan iedereen trots zijn op het werk wat ze ingeleverd hebben...Ongelofelijk!!! Om jaloers op te worden... Echt te gek! 

En nu mag ik eindelijk ook mijn verhaal delen... Want was is het rollercoaster geweest! 
Ik heb er al vaker over verteld, want wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt...Het heeft me zoveel gebracht! Niet alleen zie ik dat mijn foto's technisch beter worden, maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik een heel duidelijke koers heb gevonden waar ik naartoe wil gaan. Er is zoveel mogelijk binnen de fotografie en ik ben er nu achter gekomen waar ik echt naartoe wil werken. 
Heel veel dingen vind ik leuk, heel veel dingen wil ik uitproberen maar niet van alle dingen lig ik s'nachts wakker. Want dat is wat ik doe als ik ergens helemaal blij en gelukkig van wordt, of als mijn hoofd overloopt van nieuwe, spannende dingen die ik wil uitproberen of een idee heb die ik graag wil uitwerken en alles als een puzzel langzaam in elkaar valt... 


Door deze opleiding weet ik dat ik echt op de portretten ga zitten, dat Fine-art mijn hart heeft gestolen en dat ik wil laten zien hoe ik de wereld zie....Ik weet nu dat ik wel creatief ben, me helemaal kan verliezen in een project en dat ik heel graag werk met meisjes en vrouwen...Ik weet dat ik nog steeds het beste presteer wanneer ik alles heb uitgedacht, dat ik het liefst werk met een fantastisch team en niet alleen foto's op mijn geliefde locaties wil maken maar dat ook de wens steeds groter wordt voor een mooie ruimte waar ik een kleine studio kan inrichten om langzaam aan alle ideeën stukje bij beetje gestalte kan gaan geven, een vaste basis te hebben waar vandaan ik alles kan gaan uitwerken, klanten kan gaan ontvangen en nog zoveel meer....
Plannen en dromen genoeg, want daar kun je er toch nooit genoeg van hebben!!!! 

 

Maar eerst nog het verhaal achter de eindopdracht. 
Tijdens de laatste lesdag kregen we deze uitgereikt en eigenlijk was hij heel simpel....Maak je beste foto tot nu toe, vertel wat je visie achter deze foto is en geef hem een titel! 
Ok....

Ok....

Ok.... 

 

Alles sloeg natuurlijk weer even op hol maar al heel snel had ik een duidelijke visie voor ogen.

Naast fotografie heb ik namelijk nog een grote hobby ernaast en dat is muziek. Niet het maken of zo, maar luisteren…Ik heb een enorme brede smaak wat dat betreft, maar had bedacht dat ik een foto moest maken, geïnspireerd op 1 van de mooiste nummers ooit gemaakt ....


De belangrijkste les die ik heb meegekregen tijdens de opleiding is dat ik heel  graag wil laten zien hoe ik de wereld zie…En toen ik daar over nadacht kon het niet anders dan dit nummer zijn want dit  past zo goed bij hoe ik in het leven sta….Dit moest hem worden!  

Het gaat om het nummer Way down we go van de IJslandse band KALEO.
Het gaat eigenlijk over de immoraliteit die veel heerst binnen de samenleving en dat al je handelingen en uitingen altijd een gevolg hebben zonder dat je daar misschien wel invloed op hebt….

Heel veel dingen die nu in de wereld gebeuren, snap ik niet en wil ik misschien ook niet snappen of begrijpen. Denk aan die Naschville verklaring, waar die Trump mee bezig is in Amerika met zijn muur, het moeilijk doen of niet accepteren omdat iemand homo-seksueel is en weet ik wat meer….

Ik ben van mening dat iedereen altijd zichzelf mag zijn, maar dat het soms heel moeilijk wordt gemaakt. Je hebt kracht nodig om te zijn wie je bent en uit te dragen waar jij voor staat….Positief in het leven staan, dicht bij jezelf blijven en de mooie dingen blijven zien in het leven. En dit begint altijd bij jezelf….
Wees aardig naar anderen, respecteer en accepteer en keer je om voor negatieve uitingen, die als doel hebben om mensen uit te sluiten of te kwetsen omdat ze zijn wie ze zijn….want uiteindelijk krijg je altijd terug wat je zelf hebt gegeven…

YOU GET WHAT YOU DESERVE

 

 

En dat bleek wel weer tijdens deze shoot …PFFFFFF....

Ik wilde graag wat grauw weer, flinke bewolking want een lente-zonnetje vond ik niet zo heel erg passen…Nou, dat heb ik geweten…haha… De eerste 20 minuten was het nog droog en verder hebben we alleen maar een bak met regen over ons heen gehad…NIET NORMAAL.…

Het waaide, het was koud en alles zat eigenlijk een beetje tegen, zelf nog even moeten schuilen in de bus omdat het zo hard tekeer ging...

Maar ondanks alles ben ik er helemaal gelukkig mee. Het is een foto waar ik helemaal achter sta, wat mijn gevoel weergeeft en voor mij klopt het met het verhaal wat ik wilde vertellen....

Ik ben blij en ontzettend trots op deze 3 meiden die me zo goed geholpen hebben. Zonder hun had ik deze echt niet kunnen maken....En ze stonden er gewoon, omdat ik zo graag op deze zondag de opdracht wilde maken...Dus hulde aan Evie, Cindy en Marjan!!!!! 

 

Willie, Rita, Martine en alle andere docenten die ons geholpen hebben met de opleiding wil ik bedanken voor de fantastische tijd en alle inzichten die jullie mij gegeven hebben....Veel succes met alles wat er gaat komen en KEEP UP THE GOOD WORK!!!!!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief