© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Het licht gezien.....

February 5, 2019

Dat is eigenlijk een beetje het gevoel waar ik de laatste tijd mee rondloop!
En dan in de goede zin van het woord, want jeetje, ik loop weer helemaal over van de dingen die ik graag wil doen en uitproberen....
Maar goed, het is toch wel gelukt om een klein beetje structuur aan te brengen in alles...

Omdat deze maanden altijd rustig zijn met de opdrachtjes, heb ik mooi de tijd gehad om alles op een rijtje te zetten, alle administratieve rompslomp weg te werken en kan ik me nu echt helemaal gaan storten op het 'nieuwe plan'....haha...

 


Zo klinkt het net of ik alles helemaal ga omgooien maar het komt er eigenlijk op neer, dat ik nu heel goed weet wat ik wil, wat mijn doelen zijn, waar ik me op wil focussen en het belangrijkste: ik heb gevonden (binnen de fotografie) waar ik het gelukkigst van wordt!!! 
En ik merk dat ik veel minder chaotisch ben in de plannen, veel beter weet wat ik wil fotograferen en zo veel meer gericht en zelfverzekerder een shoot in ga.
Ik ben er achter gekomen dat ik het prettigst werk, als er een concept klaar ligt. Wat wil ik eigenlijk doen met deze foto's, welke sfeer wil ik neerzetten, wat heb ik daar allemaal bij nodig en hoe bereik ik dat???

Dit zijn de dingen die ik ook mee ga nemen voor de opdrachten die ik binnen krijg....We gaan samen na of ik de juiste fotograaf voor je ben als je me vraagt om een shoot te doen. We gaan samen een plan maken voor de shoot, ik ga je voorzien van adviezen over locaties en styling, misschien ook wel een moodboardje samenstellen zodat we zeker weten dat we over hetzelfde praten....En dan uiteindelijk komt er (hopelijk) iets moois uit!!!

 

 

Maar goed, voor nu ben ik vooral bezig met het uitbreiden van het portfolio. Een andere aanpak, een andere visie heeft als gevolg dat niet alle foto's die ik afgelopen tijd gemaakt heb, ook mee genomen kunnen worden naar deze nieuwe periode in mijn zoektocht...haha....

 

Plannen, concepten en ideeën te over, en afgelopen zondag mocht ik er in ieder geval eentje afvinken!
En wat ben ik blij met deze serie...
En het klopt echt wat ik op school heb geleerd. Het grootste gedeelte van het werk ligt hem in de voorbereiding...als je die goed hebt uitgewerkt, dan is het tijdens de shoot alleen nog maar genieten en een paar keer op die knop duwen...haha....

 

Tijdens de voorbereiding heb ik een oproepje geplaatst op de socials met daarbij het moodboard zodat ik kon laten welke sfeer ik graag wilde. Ik heb daarop zoveel leuke aanmeldingen gekregen (en stiekem wil ik eigenlijk al die leuke meiden wel een keer voor de lens hebben) maar uiteindelijk heb ik de knappe Jada en haar moeder uitgenodigd.
Het zachte, warme licht met die prachtige, donkere krullen van Jada.... LOVE IT!!!

 

 

En jeetje, wat moet ik hier nog over vertellen. Jada heeft het fantastisch gedaan!
Ondanks dat het best wel koud was, heeft ze daar toch wel eventjes staan bikkelen hoor....
En het was echt een cadeautje met het weer....Zo mooi heb ik nog niet zoveel gezien daar op de heide...Dat licht!!!!
Er lag zelfs nog een beetje sneeuw en zodra de zon daar op kwam, kwam er gewoon stoom vanaf....Jeetje.... We hebben het geloof ik wel 10 x tegen elkaar gezegd, hoe  mooi het was deze ochtend!!!
Rowena en Jada, nogmaals heel erg bedankt dat jullie naar het Limburgse zijn komen rijden en dat ik deze foto's heb mogen maken...Wat een mooie serie is het geworden en heel trots dat ik deze mag toevoegen aan mijn portfolio!!!

 

 

En waar ik ook zo blij van wordt, is dat ik merk dat ik letterlijk en figuurlijk het licht ga zien...Ik weet wat ik mooi vind, ik weet hoe ik alles goed moet instellen, ik weet hoe ik alles weg moet zetten en de juiste plekjes op moet zoeken.....
Ik word hier zo blij van....
Dit is het...

 

BE THANKFUL FOR WHAT YOU ARE NOW, AN KEEP FIGHTING FOR WHAT YOU WANT TE BE TOMMOROW

 

 

 

 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief