© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Nieuwe avonturen....

December 20, 2018

Eigenlijk had ik deze blog een paar weken geleden al zo goed als af....En toen gebeurde het...Heel mijn fotografie-wereldje werd even op zijn kop gezet...Haha...Zo klinkt het heel dramatisch maar zo bedoel ik dat niet maar ik heb wel een flinke eyeopener gekregen!

 
Ik ben natuurlijk in september begonnen aan een opleiding, en deze houdt zich niet alleen bezig met het technische gedeelte van het fotograferen maar ook is vooral gericht op persoonlijk vlak. Wat is je stijl en visie in de foto's die je maakt, waar liggen je sterke kanten en hoe zet je die in om mooie beelden te maken en wat wil je uiteindelijk doen of bereiken met het fotograferen?
Dat laatste is niet zo heel moeilijk te beantwoorden want ik wil hier heel graag mee verder. Ik weet niet of ik het aandurf (nu zeker nog niet) om ooit helemaal als zelfstandige te gaan....maar over de rest van de vragen....Tja, dat is toch nog niet zo gemakkelijk om zomaar even een antwoord op te geven. En daar hadden we een hele leuke opdracht voor gekregen...Stiekem hadden ze ons er al een beetje voor gewaarschuwd, maar de uitkomst van deze opdracht kan soms als een verrassing komen....Nou, ik ben in ieder geval een week van slag geweest ...haha..!!!

 

Het tweede gedeelte van deze opdracht was een privé-chat met 1 van de docenten van de opleiding en wat daar is uitgekomen vond ik wel heel bijzonder eigenlijk. Het heeft zo mijn ogen geopend en eigenlijk viel ik bijna van mijn stoel af...Niet zozeer over de uitkomst, maar dat iemand die je nog niet zo goed kent, zo snel door je heen kan prikken en je grotendeels kan lezen a.d.h.v. alleen maar je eigen foto's...Heel bijzonder....
Maar goed, die chat was met name bedoeld om er achter te komen wat jou stijl en visie zijn over de beelden die je maakt. Ik ben nu een jaartje of 2 toch wel lekker bezig en heb heel veel dingen gedaan en ondernomen en ik was er eigenlijk wel van overtuigd dat ik in de juiste hoek zat met het soort fotografie die ik maak. Een soort van commerciële, in opdracht uitvoerende fotografie.... baby's, kindjes, portretten, gezinnen, bruiloft, een beetje van alles en nog wat..... En wat ik nooit had verwacht maar toch gebeurde is dat zij al mijn eigen werk eruit pikte...Alle foto's waar ik super trots op ben, kon ze zo aanwijzen...Dus ja, wat betekent dat nou eigenlijk allemaal??
Ik moest een moodboard maken van mijn eigen 20 beste foto's en een moodboard van 20 foto's van anderen die mij aanspraken...En als je daarnaar kijkt, en ook nog alles meeneemt met alles wat we besproken hebben, viel daar ineens het kwartje...
Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar en bedenk wat ik het nu het liefste doe, zijn het de shoots geweest wat van te voren helemaal uitgedacht is. Samenwerken met fantastische meiden die model willen staan, de make-up en het haar kunnen doen en de styling helemaal  tot in de puntjes verzorgen.... Van dit soort shoots gaat mijn hart zoveel sneller kloppen...Hier ben ik 3 dagen daarna nog helemaal hyper van....Beeld wat eerst in mijn hoofd zit en dan zo uit je camera komt rollen, geeft zo'n enorme kick!!!

 

 


En toen kwam de vraag: waarom doe je dat niet meer of vaker? Waarom ben je zoveel verschillende dingen aan het doen maar ligt je hart overduidelijk daar?? Waarom zie ik van je echte passie zo weinig terug in je portfolio??

BAM!!!

Die kwam even binnen....haha...

Dit is een paar weken geleden gebeurd en ik heb de eerste 2 nachten wakker gelegen...haha...Eerst moest ik alles laten bezinken en heb alles even op een rijtje moeten zetten... Want ja, ik vond het nogal wat!

 

Alles is inmiddels een beetje geland maar de chaos in mijn hoofd is nu echt compleet!! Nu stonden die ratels al niet stil maar ik heb nog zoveel meer om te ontdekken, uit te denken, te proberen en alles wat erbij komt kijken....Maar man...Hoe tof is dit!!!

Hoe gaaf is het dat er iemand iets in je ziet en je dit zo doet aanreiken waardoor je zo'n ontzettende boost krijgt!!! Ben er heel blij mee.....Dus we gaan ermee aan de slag...En hoe!!!!!

 

 

Wat dit precies gaat betekenen voor alles waar ik nu al 2 jaar mee bezig, weet ik nu nog niet zo goed. Moet ik alles loslaten wat ik opgebouwd heb en me volledig gaan storten op dit nieuwe avontuur? Of laat ik alles lopen zoals het loopt en ga ik eerst alles uitzoeken om vanuit daar proberen een vorm te zoeken? Ik weet het niet...Het enige wat ik wel weet is dat ik mijn hart meer moet gaan volgen...Dingen doen waar ik heel blij van wordt en niet te commercieel denken maar dat maken waar mijn hart sneller van gaat kloppen...
Begrijp me niet verkeerd hoor! Want alle fotoshoots die ik gedaan heb, ben ik nog steeds heel trots op en heb die allemaal met heel veel liefde gedaan...Alleen ik zie nu in dat er een wezenlijk verschil zit tussen 'leuk' en 'fantastisch'...En door dit alles, zie ik dit heel goed terug in mijn werk... En dat is precies wat de docenten mij meegegeven hebben...In mijn portfolio zien ze veel 'leuke, technisch goede foto's' en maar weinig foto's waar je passie in terug ziet...Die passie...Die is er zeker maar is veel te weinig terug te zien in mijn portfolio....

Vanuit die passie is er nog zoveel te winnen. Mijn wereldje vergroten, loslaten wat er in de lijn van de verwachting ligt, niet meer op een veilige modus gaan maar doen wat er in mijn hoofd ronddoolt en volledig mijn intuïtie volgen....Dus...KNALLEN MET DIE BALLEN!!!!!

 

 


Vorig jaar had ik een Bucketlist gemaakt en heb daar toch wel vaker naar terug gekeken dus om maar direct te proberen om een soort van structuur in die chaos aan te brengen ga ik dat ook doen met de eerste ideeën/ gedachtes naar aanleiding van dit alles.

 

1. Verdiepen in de Fine-art fotografie

Een voor mij nog een redelijk onbekend terrein...Fine-art! Ik weet wel wat het betekent en er schieten ook gelijk 100 verschillende beelden door mijn hoofd maar ik ga hier eens goed mee aan de slag. De eerste zit er al op...En wat is dit fantastisch!!! Een verhaal kunnen neerzetten in 1 beeld...Je visie kunnen uitbeelden middels de juiste persoon, juiste locatie, juiste alles...Ik heb hier zoveel zin in...En hoe tof is het dan om te horen, dat ze denken dat ik die richting uit moet gaan...Mijn hart volgen en plaatjes maken waar ikzelf in ieder geval heel gelukkig van wordt!!!!

 

2. Opstarten van persoonlijke projecten

Wat ik het afgelopen jaar heel erg heb gemerkt is dat ik heel erg blij wordt van portfolio-shoots. Van die shoots waar ik helemaal mijn gang kan gaan, een idee kan uitwerken maar niet bang hoeft te zijn of iemand het wel mooi vind of niet. Zodra ik in opdracht werk, ligt er altijd wel een bepaalde druk natuurlijk. Iemand huurt jou in voor een bepaalde foto of foto's en ik voel dan heel erg dat ik dan ook aan die verwachtingen moet voldoen. Logisch ook, want ze betalen daar natuurlijk voor.

Hoe leuk ik het ook vind om in opdracht te werken, ik denk dat het goed is voor een stukje verdieping of zo...Of misschien is het wel gewoon je gedachten eens helemaal om te zetten naar een bepaald beeld en iets nieuws uitproberen... Nou ja, ik weet het niet zo goed maar ik heb er gewoon zin in...haha...
Ik moet nog wel het een en ander helemaal uitwerken maar er is er al 1 waar ik op korte termijn mee wil starten en dat zijn van die tijdloze kinderportretten. Portretten zonder veel poespas en echt alleen het pure van een kind terugziet ....Hoe of wat leg ik tegen de tijd wel uit zodra ik ga starten, maar dit wordt mijn eerste projectje voor 2019!

 

3. Uitbreiden portfolio editorial

En dit is iets waar ik afgelopen jaar ook ben achter gekomen. Ik vind het heerlijk om met een team samen te werken en ideeën uit te werken. Geen idee of er ook wel brood aan te verdienen is, maar ik vind het gewoon supertof om te doen. Ik heb er nu een aantal gedaan en ik krijg hier zoveel energie van. En ik merk dat ik steeds beter wordt om een idee weg te zetten en daar de juiste mensen, locatie en benodigdheden voor weet te zoeken/ vinden. En die ratels in mijn hoofd die blijven maar gaan want er is nog zoveel uit te proberen....Dus hier gaan we gewoon mee door in het aankomend jaar....

 

 

4. Aanschaffen van een LAPTOP!!!!!

haha...Ik wil al heeeeeeeeeeeeeeeel lang een nieuwe, draagbare computer maar het lukt elke keer niet!
Thuis heb ik een mooie maar oude Mac, maar die voldoet voor nu nog prima. Ik wil al zo lang graag een Macbook ernaast hebben zodat ik ook op locatie direct aan de gang kan gaan. Maar ja, het is toch geen pakje melk wat je gaat halen dus ik moet me echt goed gaan verdiepen in alles waar dat ding aan moet gaan voldoen en echt heel hard sparen voor dit apparaat. Want ja, die prijzen liegen er niet om he...Pffff...Maar goed, dit staat toch wel op mijn nr 1 van het lijstje van spullen wat ik graag nog zou willen aanschaffen...

 

5. Aanmaken van een brochure

Dit klinkt wel heel officieel natuurlijk maar dat is het allemaal niet hoor...haha...Als je nu een shoot bij mij boekt, stuur ik je altijd nog een mailtje met daarin wat algemene informatie over het verloop van de shoot en wat tips m.b.t. kleding/ kleuren/ etc. En dit mailtje begint me een beetje tegen te staan. Niet de informatie die ik erin heb staan, maar gewoon...een mailtje is ook maar een mailtje...Dus ik heb bedacht als ik nu eens een mooie 'brochure' of zo maak en die kan opsturen dan is het allemaal net wat meer af of zo...Hoe het er precies uit gaat zien, weet ik nog niet maar het is iets wat er dit jaar ergens een keer gaat komen....

 

Niet zo'n lange lijst net als afgelopen jaar, maar misschien wel meer beladen. Ik heb het gevoel dat ik er zoveel meer kan uithalen dan dat ik tot nu toe doe...En ik heb er zoveel zin in!!!
Het is het uitzoeken waard en ik ga ervoor....

 

THE BEST IS YET TO COME!!

 

- HAPPY NEWYEAR -

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief