© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Wat een jaar!!!

November 20, 2018

 

Ja! Het gaat de aankomende maand echt gebeuren...
Terugkijken naar het afgelopen jaar en alweer plannen maken voor het aankomende...

Misschien ben ik er een beetje vroeg bij maar het is nu wat rustiger dus tijd voor bezinning..haha...
En ja, terugkijken ga ik nu al doen, want man, man ,man....Wat een jaar heb ik gehad!!

Wat  heb ik veel dingen mogen doen, mogen meemaken en mogen opstarten...Dit had ik echt niet van te voren kunnen bedenken nadat ik mijn eerste blog de lucht in had gegooid...Ik kan er niks anders van maken, maar fotografisch gezien was 2018 voor mij echt een (eigenlijk vind ik dit een vreselijk woord, maar ik mag het van mezelf 1 x gebruiken, dus bij deze...) TOP jaar!!

Ik heb sinds dit jaar voor het eerst allerlei lijstjes bijgehouden om een klein beetje inzicht te krijgen over alles waar ik mee bezig ben, en als ik dit even bekijk....Ben ik best wel een beetje trots op mezelf! Het begin van het jaar stond bol van de portfolio-shoots en dan met name de kleine minimensjes met de opstart van de Newborn-fotografie. En hoe later ik in het jaar ga kijken, hoe meer betaalde opdrachten er binnenkwamen en ik in opdracht de foto's mocht verzorgen...Hoe cool is dat! En ook nog zo verschillend....van kinderen tot aan gezinnen, van mijn eerste echte Newborn-shoot tot de eerste boekingen van het Baby's First Year-pakket. Maar ook verliefde stelletjes, zwangerschappen en een geweldige bruiloft met alles erop en eraan.
En niet alleen particulieren klanten maar ook zakelijke opdrachten zoals teamfoto's en een hele beeldbank mogen verzorgen voor een website en nog zoveel meer.... Jeetje, als ik het zo even opsom lijkt het allemaal nog zoveel meer als dat ik me net bedacht had...!!!

 

Maar goed, ik hoef niet  alles te benoemen wat ik allemaal gedaan heb want het grootste gedeelte heb ik (gelukkig) mogen delen op de social media en/of website...en heel soms is het er ook niet van gekomen maar wat ik wel wil doen is een terugblik naar mijn Bucketlist 2018....Want voor mijn gevoel is het daar allemaal mee begonnen. Ik had een heel lijstje wat ik graag wilde doen in een jaar tijd en hij is eigenlijk zo goed als allemaal afgevinkt!!! YEAH!!!

En die Bucketlist zag er zo uit:


1. Opstarten van die fotografie-opleiding
JA! Is gelukt...In september was het eindelijk zover!! Ik er nog middenin en ik vind het fantastisch...Wat leer ik hier veel...Niet alleen het technisch gedeelte maar ook op persoonlijk vlak....En als je me een klein beetje volgt dan zie je regelmatig het een en ander voorbij komen...En dit duurt nog wel even, want als het goed is rond ik alles af halverwege maart....
 

2. Uitwerken lifestyle-shoots

3. Opstarten Newborn- fotografie
Ook gelukt...Of tenminste, ik heb de basis weg kunnen zetten. En dan eigenlijk net iets anders dan dat ik me bedacht had van te voren, maar de lifestyle binnen de newborn-fotografie bevalt me erg goed. Inmiddels weet ik ook dat de gestyle shoots (dus baby's in een mandje of een bakje) niet voor mij weggelegd is en dat ik me verder wil gaan ontwikkelen op het Lifestyle-gedeelte....

 

4. Minishoots per kwartaal
Kan ik ook afvinken. Erg leuk om te doen, maar niet iets waar ik heel erg de focus op wil leggen...De minishoots die ik gedaan heb vond ik supertof om te doen, maar als ik heel eerlijk ben, is het dit net niet. De shoots op basis van seizoen vind ik erg leuk, maar ik vind het veel fijner om alle tijd uit te trekken voor een shoot. De druk die ik voel omdat we maar een half uurtje hebben vind ik lastig....Ik wil gewoon leuke foto's afleveren en daar heb ik eigenlijk niet een vaststaande datum voor nodig met een heel uitgedacht schema...Er zijn zoveel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden...Nee, in deze hoedanigheid komen ze bij mij in ieder geval niet terug. Wellicht dat ik nog wel minishoots ga organiseren, maar dan op een andere manier of zo...En vooral waar ik op dat moment heel veel zin in heb.... maar ik weet het nog niet... Ik ga er nog eens een ei overleggen....haha...

 

5. Leverancier zoeken voor albums en prints
Tja...Ook hier ben ik nog volop mee bezig... Er zijn zoveel spelers op deze markt...Jemig...Het is echt heel lastig om de juiste te vinden. Het lijstje wordt steeds korter maar ik ben nog steeds een beetje zoekende...Inmiddels heb ik al wel een aantal albums op laten maken waar ik erg blij mee ben, maar blijf nog steeds zoekende naar hetgene wat precies bij mij past....Dus wordt vervolgd...

6. Bloggen

JAAA!!! En dit had ik dus nooit kunnen bedenken van te voren....Wat heb ik er stiekem toch veel gemaakt...Ik had echt niet kunnen voorspellen dat ik dit zo leuk zou vinden...Ik vind het heerlijk om alles in een blog te schrijven wat me bezig houdt...Het lijkt wel een soort therapie...PFFFFFFFFFFFFFF...HAHAHHAHA....Nee hoor, ik vind het blijkbaar gewoon heel leuk om de dingen die me bezig houden op te schrijven. Ik zie wel dat de ene blog beter gelezen wordt dan de ander en dat is leuk om te zien maar doe daar verder weinig mee want ja...Ik vind het zelf vooral heel leuk om te doen dus waarom zou ik me in allerlei bochten wringen als ik zelf gewoon gelukkig wordt van de dingetjes opschrijven wat me bezig houden!

De best bekeken blog is die over de Gestylde Shoot Indian Style, waar ik nog steeds supertrots op ben...Inclusief alle lieve meiden die meegeholpen hebben, want man...Jullie hebben dit echt zo tof neergezet!!!!
En de minst gelezen blog is mijn hele relaas over welke spullen ik allemaal gebruik...Dus over mijn geliefde Fuji-familie... En dat snap ik helemaal...Als ik een blog tegen kom over computers of software programma's, lees ik m ook niet door...haha...Dus ja, dat bloggen blijf ik doen!

 

7. Marketing
Mmmmmm.....ja wat moet ik hier over vertellen. Ik vind het geloof ik niet zo leuk om heel strategisch bezig te zijn. Geen idee natuurlijk of ik hier goed aan doe, maar ik ben helemaal niet bewust bezig met een tactiek om me goed op de kaart te zetten. Natuurlijk heb ik inmiddels wat reclame-dingetjes laten maken zoals een banner en folders, maar digitaal doe ik gewoon wat ik altijd al deed...En ik denk dat dat voor nu voldoende is. Nog steeds werkt social media voor mij nog het beste.. Daar komen de meeste 'klanten' vandaan, dus ik blijf nog steeds iedereen met van alles en nog wat bestoken op FB en IG....Ik kan toch nergens anders zo'n grote etalage vinden als daar..haha...Plus dat ik social media ondanks alles toch ook gewoon heel erg leuk vind. Ik kan laten zien waar ik mee bezig ben, krijg contact met mensen waar ik normaal gesproken geen contact (meer) mee zou hebben en kan een kort berichtje plaatsen wat ik graag wil delen.... 

 

Dus als ik alles zo op een rijtje zet, ben ik blij. Ik kijk terug op een fantastisch jaar en ik merk dat ik nog enthousiaster wordt door alles wat ik heb mee mogen maken. Heerlijk om foto's te maken, ideeën uit te werken, plannen te maken en me stukje bij beetje steeds meer een 'fotograaf' te voelen.

Struggles heb ik nog steeds...En onzekerheden blijven...Maar omdat ik me helemaal kan storten op het maken van foto's en vaker uit mijn comfort-zone durf te komen, merk ik dat het hobby-gevoel steeds vaker overslaat naar de wil om dit uiteindelijk te laten slagen. Want eerlijk is eerlijk...Ik wil hier gewoon mijn werk van maken...!!!!
 

Dus ook in het volgend jaar ga ik ervoor! En ook dit jaar wil ik nog een Bucketlist opstellen, maar die komt nog in een volgend blog...Eerst maar eens proberen om die chaos in mijn hoofd eens te ordenen en een plan maken voor 2019...En ik hoop natuurlijk dat dat minimaal net zo'n tof jaar wordt als 2018, want dit was er 1 met een gouden randje!!!!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief