© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

SHOEBY Budel

October 13, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aantal weken geleden zag ik een oproepje op Facebook voorbij komen van Shoeby Budel. Zij zochten een fotograaf voor de Fotoshoot middag van 3 oktober. En eigenlijk had ik gereageerd zonder dat ik precies wist wat het inhield...haha...

Na wat heen en weer bericht, werd duidelijk dat ik die dag mocht komen...Echt heel tof.... Ze hadden zoveel reacties gehad op de oproep zag ik, dus het was echt een grote verrassing dat ik mocht komen!
Een paar dagen vooraf deze shoot-middag hadden we in de winkel afgesproken om alles door te nemen. Ik had namelijk nog nooit zoiets gedaan en had wel wat ideeën maar goed.., het is altijd even kijken naar wat de ander precies wilt toch?

Eenmaal het Budelse Centrum gevonden (ook daar was ik nog nooit geweest...haha...), werd ik hartelijk ontvangen door Sandra. Onder het genot van een kopje koffie hadden we alles doorgesproken en het werd me al snel duidelijk dat ik eigenlijk heel veel vrijheid had...Hoe fijn is dat! Sandra zei het zo mooi: Jij hebt jou winkel in mijn winkel...haha...
Omdat dit een landelijk evenement is bij bijna alle vestigingen van Shoeby, werd er ook wat materiaal geleverd zoals een grote poster van Jill & Mitch (dat is het kinderkleding merk) met allemaal van die logootjes erop... Dat was in ieder geval al heel snel besloten dat we die niet gingen gebruiken... Voor mijn gevoel is dat zo'n reclame-wand waar dat die voetballers voor staan na een wedstrijd om hun verhaal doen aan journalisten..haha...

 

Ik ben natuurlijk een echte 'locatie'- fotograaf, dus toen ik hoorde dat ik ook gewoon de markt op kon gaan met de kinderen, was ik alweer helemaal gelukkig. Natuurlijk kan het binnen ook, want het is echt wel een hele mooie winkel, maar mijn hart ligt toch vooral bij de buitenshoots. Je kunt zoveel meer buiten en omgeving geeft vaak zoveel meerwaarde aan een foto...En dan nog niks gezegd over de lichtval! Dus na deze bespreking, was het alleen nog maar hopen op in ieder geval droog weer!

 

En wat hebben we het getroffen met het weer...NIET NORMAAL!!! Van s'ochtends vroeg af aan scheen de zon, met af en toe een wolkje...Precies het weer waar ik van hou...En het was ook nog de ideale temperatuur om de kleding te showen tijdens de shoot!
En jemig... Wat heb ik een leuke middag gehad! Niet gedacht dat ik dit zo tof zou vinden...
Wat een mooie kindjes en lieve ouders/ begeleiders...Zo tof!!!

 


Wat ik eigenlijk wel een beetje weet van mezelf, is dat ik soms wat moeite heb met time-management...haha... En dat werd al heel snel duidelijk nadat de eerste paar kindjes bij mij geweest waren. Er werd me toch wel gevraagd om wat sneller de foto's te maken want er ontstond toen al een wachtrij van hier tot Tokyo. Ja, dat was natuurlijk niet de bedoeling...dus lieve mensen, sorry daarvoor...

Maar ik kan het dan alsnog niet over mijn hart verkrijgen om zo'n korte shoot dan maar even af te raffelen. Ik heb bij elk kindje een aantal settings geprobeerd om zo ook een paar verschillende foto's te maken...Wat later in middag merkte ik wel dat er steeds meer structuur in kwam, dus dat het ook wat sneller ging maar dit is toch wel een leerpuntje voor mij. Misschien als ik de volgende keer zoiets heb, eerst maar eens moet gaan oefenen met modelletje zodat ik mijn lijstje helemaal klaar heb met hoe ik het precies wil. Want ieder model wat ik heb voorbij zien komen en Shoeby natuurlijk voor de kleding, heeft de moeite gedaan om mooi voor de dag te komen dus dan horen er toch ook foto's bij die de moeite waard zijn! .....nou ja, vind ik dan...

Maar toen ik halverwege hoorde dat sommige mensen een uur hebben staan wachten, vond ik dat toch niet fijn! Een uur is wel echt heel lang, dus deze neem ik mee!!!

 

 

Ondanks dat vond ik het superleuk om te doen. Normaal ben ik niet zo van de korte shoots (mede daarom doe ik bijna geen mini-shoots) want het leukste is het contact wat je hebt tijdens het foto's maken. Sommige hebben wat moeite met loskomen en duurt het even voordat ze ontspannen zijn, anderen ontdooien meteen maar krijg ik het niet voor elkaar om het juiste moment vast te leggen...Maar ik kan van deze middag wel zeggen dat het allemaal wel lekker liep. Alle 'modellen' waren nagenoeg in een korte tijd heel vrij, kon ze redelijk makkelijk in een setting wegzetten en heb naast dat ook heel erg gelachen... Wat een heerlijke kinderen allemaal!! Van hele stoere boys tot aan hele lieve meisjes, van knappe zusjes en nichtjes tot aan gezellige, giechelende vriendinnen en van heel boos kijkende peuters (die ik uiteindelijk toch wel lachend op de foto heb gekregen...haha) naar een paar echt heel fotogenieke meiden zeg... Fantastisch!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb echt een hele  leuke en gezellige middag gehad daar in Budel. Ik heb genoten van alles en ondanks dat het een hele hectische en intensieve dag was geweest, ben ik s'avonds toch weer gelijk in de weer geweest met de eerste selectie....En ja.. Ik ben blij met het resultaat!

 

Lieve mensen van Shoeby, bedankt dat ik deze middag bij jullie mocht komen...Het was echt te gek!!!
En natuurlijk alle ouders en al die kinderen, bedankt voor het lange wachten...Ik hoop dat jullie net zo blij zijn met de foto's als ik dat ben!!!

 

 

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief