© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

BUTTERFLY SHOOT

June 28, 2018

Na de zwangerschap van onze kleine Ties ligt de focus van mijn fotografie met name bij de kinderen. Ik zie kinderen als perfect... Zo mooi en ongedwongen, nog niks geleden en zo puur... En als ik een klein momentje kan pakken waar ze intens genieten en ze op hun mooist kan vastleggen, vind ik fantastisch....Het bedenken van een setting waar we de kindjes inzetten, en dan de ouders blij kunnen maken met hetgene wat we vooraf bedacht hebben, is het leukste werk dat er is. 

 

En toch broeit er nog meer bij me... Ik weet niet zo goed hoe ik het moet benoemen maar het portretteren van vrouwen, en dan ook nog extra bekrachtigd in een soort van thema...Zelfs een beetje richting het Fashion of zo... Dat is iets waar ik me de laatste tijd toch ook wel druk over maak.
Geen idee hoe het komt, maar ik merk dat mijn interesse daar steeds groter voor wordt. Ik vind het heerlijk om ideeën op te doen, uit te werken en het gevoel te krijgen dat alles op zijn plek valt. En dat heeft het afgelopen zondag met de Butterfly-shoot wel echt gedaan.

 


Het idee van deze shoot ligt ook al een tijdje op de plank maar had er verder nog niks mee gedaan (met zoveel van deze ideeën...) maar nadat ik de Indian-shoot had afgerond samen met Cindy (hair & styling), Marjan (Make-up) en de altijd knappe Rowena (zie ook blog Indian Style), smaakte het al snel naar meer... Wat had ik toch een fijne samenwerking gehad met deze dames. Het is zo prettig als andere mensen je ideeën oppikken en ook op dezelfde lijn zitten... Met weinig woorden, hetzelfde bedoelen en in de het hoofd dezelfde plaatjes te hebben.

 

Dus al heel snel had ik Cindy en Marjan weer benaderd of ze nog een keer zin hadden voor een samenwerking. En dat hadden ze...gelukkig!!! haha...
Plan gemaakt en op zoek naar een model. Onze voorkeur lag in eerste instantie bij een rossig model, maar toen kwam Bibi om de hoek kijken. Een hele knappe dame, die ook nog eens een fantastische sleeve getatoeëerd heeft, wat wel een extra dimensie gaf aan het toch wel erg zoete thema van vlinders.  Al bij het eerste contact blijkt Bibi een superlieve meid, die heel enthousiast is over deze shoot. Niks is te gek, ze staat overal voor open en bovenal enorm knap!
De voorkeur voor het rossige is volledig vervaagd, want wat heeft zij deze shoot goed ingevuld zeg!!! Ze knalt echt van mijn scherm af, direct van begin af aan!! En niet alleen dat... ze is zo iemand waar ik heel graag mee werk, ze denkt lekker mee en ze voelt heel goed aan wat wel werkt en wat niet.

 

 

Tijdens de voorbereiding van deze shoot, moest er ook nog een passende locatie worden gevonden. Alweer 7 jaar geleden ben ik getrouwd bij Kasteeltje Baexem en wist dat daar een fantastische tuin achter lag en vond deze wel passen. Dus contact gemaakt met de eigenaresse en kregen goedkeuring om in de tuin te shooten. Ook mochten we gebruik maken van een ruimte in het kasteeltje om Bibi helemaal klaar te maken, wat natuurlijk perfect was!

We werden dan ook hartelijk ontvangen door de eigenaresse en we liepen een ruimte binnen die we mochten gebruiken wat helemaal fantastisch was. Wat een mooi pand zeg... In die ruimte alleen al hadden we ook zo een shoot kunnen doen... Mooie muurschilderingen, fantastische spulletjes en prachtige mooie, lichte ruimtes... PRACHTIG!!!! Wat een heerlijkheid...

 

 

Heel jammer maar heel begrijpelijk, heeft Cindy helaas wegens privé-omstandigheden deze shoot moeten afzeggen,  dus Marjan kon helemaal los gaan met de make-up, haar en styling. Ze had een paar prachtige jurken meegenomen en natuurlijk die vlinders.

De vorige keer was ik al gecharmeerd van haar make-up en ze heeft het nu weer fantastisch gedaan!!!! En niet alleen dat... Wat is die vrouw creatief zeg... De eerste look (wit) was al mooier dan ik verwacht had maar bij de tweede look (geel), kwam er een grote rol met ijzerdraad op tafel...Geen idee wat ik daar nu weer van moest verwachten maar het heeft gewerkt...EN HOE!!! Ik denk dat deze look, wel mijn favoriet is... Deze foto knalt echt dat scherm af, alles klopte...Bibi, die knalgele jurk, haar tatoeages voor het contrast en het prachtige laantje in die grote tuin... 

Eigenlijk is het bij een shoot vaak zo, dat er tijdens het shooten  al 1 foto uitspringt en dat is dus ook bij de eerste foto die ik zondag al direct op FB en IG had gezet.... Ik ben zo verliefd op deze foto... LOVE IT!!!

 

 

Ja jongens... Ik had het al gezegd bij de Indian-style shoot, maar van dit soort foto's gaat mijn hartje toch ook wel harder kloppen hoor. Weet je, als fotograaf ben je vaak maar alleen. Ja natuurlijk shoot je met je klanten, maar het werk verzet je alleen. En ik merk dat ik toch ook wel echt een teamplayer ben. Samen een concept helemaal uitdenken, overleggen, uitproberen en toewerken naar een resultaat waar iedereen blij van wordt... Heerlijk toch! En als je dan ook nog eens mag samenwerken met mensen met dezelfde kijk op zaken en met dezelfde energie zo'n shoot ingaan.... Ik hou ervan...

 

 

Marjan en Bibi, ook nog eens via deze weg wil ik jullie heel erg bedanken voor deze shoot. Wat hebben jullie het allebei goed gedaan!!! Zonder jullie was het me echt niet zo gelukt en ben enorm trots...THANKS!!!

 

 

Omdat ik hier zo gelukkig van wordt, ga ik me op mijn gemak eens uitzoeken wat ik hier nu eigenlijk mee moet gaan doen. Is het handig om ook eens een andere kant op te gaan kijken dan alleen de particuliere fotografie, of kan het een onderdeel zijn voor het soort fotografie waar ik mee ben gestart???
Ik blijf in ieder geval mijn portfolio uitbreiden met dit soort shoots omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te doen...
Want ja, als alles toch op een zondagmiddag zo op zijn plek kan vallen...Dan heb je toch de meest fantastische baan die je maar kan wensen!!!!

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief