© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Say hello to my little friend!!!

June 11, 2018

 

Ooit ben ik begonnen met een Spiegelreflex camera (DSLR) van Sony. Deze had ik gekregen van Dominique en de liefde voor het fotograferen is daarmee begonnen.
Nou ja, in eerste instantie maakte ik heel veel foto's en dan eigenlijk alleen op de automatische stand want ja... stiekem is het dan toch wel een beetje lastig al die instellingen.
Ik heb hem ook wel eens voor een langere tijd niet meer aangeraakt maar waarom weet ik niet zo goed meer. Foto's maken heb ik altijd heel leuk gevonden maar het is ook wel een rompslomp om zo'n groot ding mee te nemen als je ergens naartoe gaat. En laten we eerlijk zijn... met je telefoon op zak, heb je altijd al een cameraatje bij je. Zeker de telefoontjes van nu! Daar kun je toch ook fantastische foto's mee maken...filtertje eroverheen en klaar...

      

FOTO: IPHONE 5

Maar na de geboorte van Pim is het echt los gegaan. De camera weer gevonden, nieuwe lens erbij gehaald, beetje oefenen en uiteindelijk een jaaropleiding gaan volgen om maar beter te worden. En tijdens deze opleiding kwam ik er al snel achter dat ik toch wel graag een andere camera wilde. Mijn Sony was een prima apparaatje om mee te starten maar ik zag bij de andere studenten toch wel kwaliteitsverschil. Niet dat ik denk dat als je een duurdere camera koopt dat je dan ook automatisch beter foto's gaat maken want zo werkt het nu eenmaal niet! Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen maar een druk op de knop geven... Maar goed, ik wilde een andere...


En dan begint de zoektocht... Wat wil je precies want keuze genoeg...
Na veel twijfelen, bekijken, voorlichten en zoeken, ben ik gevallen voor Fuji. Ik wilde eigenlijk bij Sony blijven, want dat kende ik al en hun zijn echt in opmars op het gebied van fotografie, Ze hebben in een korte tijd zoveel mooie camera's op de markt gebracht, en elke keer als ik weer een Canon of Nikon in mijn handen had, greep ik toch weer terug naar een Sony.
Maar toen kreeg ik een Fuji systeemcamera in mijn handen....en toen was het klaar. De keus was gemaakt, ik ging voor een Fuji X-T1!!!

Inmiddels heb ik hem nu alweer 2,5 jaar en ik ben nog steeds verknocht aan dat ding...Wat een apparaat! Niet alleen omdat hij er supertof uitziet maar het is ook zo'n fijn apparaat om mee te werken. Nog steeds weet ik niet alles wat er allemaal op dat apparaat zit, maar 1 ding weet ik wel...Ik ga nooit meer over op een ander merk....

I LOVE FUJI!!!

 

 

 

 

En ja... dan begint het na een tijdje weer te borrelen. Wat ik namelijk heel veel hoor van mensen die net beginnen met foto's maken en een DSLR hebben gekocht, is dat ze al heel snel merken dat ze 'iets' te kort komen... Soms is het de Zoom, soms is het wat extra licht...Het kan van alles wezen... En ook zo dus bij mij. Ik wilde een uitbreiding op de Fuji...

Misschien niet zo heel interessant voor de meesten maar wel leuk voor degene die ook iets doen met foto's. De kitlens die bij de X-T1 zat, is een 18-55mm, F2.8-4. Een prima zoomlens waar ik al heel veel plezier van heb gehad, maar ik wilde meer. Ik merkte dat ik inderdaad dus licht te kort kwam en ondanks dat Fuji bekend staat om hun hoge ISO-waardes, wilde ik toch graag een goed lichtsterk objectief (want lens mag je eigenlijk niet zeggen..haha..)  En wat was ik trots toen ik mijn eerste echte vaste lens kon kopen van mijn eerste verdiende centjes!!! Mijn eerste prime objectief die ik heb aangeschaft  is een 35mm, F1.4 en hier werk ik nog steeds het meeste mee! Wat een geweldige lens vind ik dit... Een prime lens wil zeggen dat het een vast brandpuntsafstand heeft, dus je kunt er niet mee in- of uitzoomen. Ja... zoomen moet je dus zelf doen!! Als je je afvraagt waarom ik zo vaak heen en weer loop tijdens een shoot, ben ik dus eigenlijk aan het zoomen..haha...

 

FOTO: Fuji X-T1 + 35mm

 

 

 
Na aanschaf van dit fantastisch werkpaard, heb ik ook nog een gat in de lucht gesprongen toen ik een half jaar later nog een buitenkansje kreeg voor de beste portretlens EVER.... Ik ben ergens een keer naar België gereden en heb van een fantastische fotograaf, de 90mm, F2.0 over kunnen nemen. Voor het eerst tweedehands gekocht (wat ik wel heel spannend vond) maar ook zo blij met deze... Zo'n mooi bokeh  (is de onscherpte in de achtergrond) krijg ik met die andere 2 niet zo gemakkelijk... En die kleuren!!! Wel heb ik flink moeten wennen aan deze lens maar ook deze wordt toch wel heel vaak gebruikt... Wat een monster is dit toch!  

 

FOTO: Fuji X-T1 + 90mm

Mijn oude Sony heb ik met pijn in mijn hart een paar maanden geleden verkocht aan iemand die een leuke camera nodig had voor zijn bodybuilder-wedstrijden, dus die is weg. Ik heb nog wel steeds een telelens te koop staan (TAMRON 70-300, F4-5.6) en ook nog een opzetflitser METZ-44 (met evt een triggersetje) voor Sony, dus als je interesse hebt, laat het me maar weten!!!!

 

Nu wil ik niet zeggen dat de zaken heel erg goed gaan, maar ik krijg toch wel wat aanvragen voor verschillende shoots. En ook voor bruiloften... hoe cool! Eind deze maand heb ik een kennismakingsgesprek met een stel die gaat trouwen half 2019, dus dat zou natuurlijk wel heel leuk zijn. Maar begin volgende maand heb ik mijn langste boeking ooit staan. Ik mag gewoon van 8 uur s'ochtends tot aan half 10 s'avonds bij een supertof stel foto's komen maken tijdens hun bruiloft... Echt heel blij mee en stiekem toch al wel een beetje zenuwachtig aan het worden... haha... Gezonde spanning zullen we maar zeggen. Ik ben al langere tijd bezig met alle voorbereidingen hiervoor en ik had nog wel wat twijfels waar ik nu precies goed aan deed.
Ik wil natuurlijk wel een back-up camera hebben voor die dag maar ga ik die nu huren of lenen of wat is nu eigenlijk wijsheid? En wat is wijsheid als ik kijk op de langere termijn? Wil ik sparen voor een 'echt' professionele camera (met daarbij zijn voor- maar ook nadelen) of ga ik wachten op een X-T3 (die naar geruchten eind dit jaar komt...)... Ik weet het niet zo goed...

Maar wat ik wel weet, is dat ik heel weinig foto's maak van mijn eigen gezin. Tijdens vakanties of dagjes uit of weet ik wat. En dit is eigenlijk alleen maar omdat het altijd zo'n gedoe is met al die spullen meenemen... En dat ook nog terwijl mijn camera echt maar een kleintje is...
En toen viel ineens mijn oog op de X-T10... Een nog kleinere camera als mijn huidige, met nagenoeg bijna dezelfde specificaties en kwaliteit... Wat een cool ding zeg.. En hoe fijn dat de bediening ook bijna hetzelfde is... Dit is toch wel een kansje hoor... Dus vanaf vandaag is onze Fuji-familie uitgebreid met de kleine X-T10!!!!
Superblij mee... En nu kan ik ook nog eens heel stoer met 2 body's gaan rondlopen...haha... Ik ben heel benieuwd naar de eerste resultaten van die kleine ukkepuk!!!!

 

 

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief