© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Baby Jasmijn

March 19, 2018

 

 

 

Naast het maken van foto's, heb ik nog een andere baan voor 3 dagen in de week. Ik werk al 17 jaar bij dezelfde baas en inmiddels ken ik een behoorlijk aantal mensen binnen dit bedrijf.

Zo ook ken ik de papa van baby Jasmijn al een aantal jaren. En in de functie die ik nu draai zijn we wederom collega's. En zoals dat gaat met alles waar je je mee bezig houd, weet ook hij dat ik erg druk ben met  foto's en dat ik modellen nodig heb voor het opbouwen van het portfolio Newborn Fotografie.

Dus toen hij bekend maakte, dat ze een tweede kindje verwachtte en vroeg of ik foto's wilde maken, vond ik dat natuurlijk superleuk.

 

Na een 'normale' zwangerschap, stond er een geplande keizersnede in de agenda en was het wachten tot deze datum.

Alleen wat je niemand toewenst, gebeurde er de nacht voor deze geplande keizersnede. Dit gezin heeft de schrik van hun leven gehad en het enige wat kon, was hopen op het beste voor een goede afloop.
De kleine Jasmijn is onder bijzonder heftige omstandigheden geboren en heeft het in het begin erg moeilijk gehad. Ze is in korte tijd een aantal keren opgenomen in het ziekenhuis en er was weinig ruimte voor het genieten omdat er alleen maar grote zorgen waren.

 

Nu 6 weken later, gaat het gelukkig goed met de kleine meid. En afgelopen vrijdag mocht ik langs komen om alsnog een newborn-shoot te doen.

En dat wilde ik heel graag doen voor mijn collega, zijn vrouw en lieve zoontje, zeker na alles wat er bij hun gebeurd was.

 

Eerlijk gezegd, was ik hier toch wel behoorlijk zenuwachtig voor.  Een newborn fotograferen is al erg moeilijk heb ik gemerkt en hoe ouder de kindjes zijn, hoe lastiger dat het wordt. Ze zijn niet meer zo slaperig, veel wakker en niet meer zo gemakkelijk neer te leggen. Plus dat je weet wat er allemaal is gebeurd, gaf bij mij best wat spanning. Ondanks dat ik zelf 3 kindjes op de wereld heb gezet, een babytje van iemand anders is toch andere koek... haha...

 

S'morgens om 1000 hadden we afgesproken en binnen 5 minuten was ik gerust gesteld. Ik zag een kindje heerlijk ontspannen bij moeder liggen en werd hartelijk ontvangen.  Grote broer was er ook bij en vond het al snel prima dat ik langs kwam om wat foto's te maken.

Hij heeft zelfs heel goed geholpen met de spulletjes klaar leggen en heeft daarna lekker klei-pizza's gemaakt  voor iedereen.

 

We zijn een aantal uurtjes bezig geweest en Jasmijn heeft het super goed gedaan. Ze is redelijk veel wakker geweest maar ze was tevreden dus voor mij prima. Hoewel de Newborn Fotografie zich richt op slapende kindjes, is dat met een kindje van 6 weken natuurlijk wel wat lastiger... Maar het was alsnog gelukt... we hebben een paar slapende foto's... haha...

 

Nu mijn tweede shoot erop zit, weet ik dat ik echt heel veel moet oefenen. Ik heb er moeite mee om de dingen die ik in mijn hoofd heb, ook daadwerkelijk goed op beeld te krijgen. Ik moet oefenen op poses en mijn standpunt met de camera. Het lijkt zo makkelijk maar het is echt een hogere wiskunde bijna...haha...Nu ik de foto's terug zit te kijken, zie ik wel meteen wat er bij een volgende anders moet. Hoofdje beetje draaien, handjes mooier leggen, billen iets omhoog/omlaag, etc. etc.... Dus dan zit er maar 1 ding op, en dat is oefenen!!! 

 

Maar ondanks dat... ik heb er weer van genoten want het is wel echt heel erg leuk om te doen hoor.... En ik hoop dat pa en ma blij zijn met de foto's want daar draait het uiteindelijk om...

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief