© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Eindelijk.... de Newborn Workshop

March 10, 2018

 

Vanmorgen was het zover....

Ik mocht afreizen naar Krimpen aan de Ijsel... Op naar mijn eerst Workshop Newborn Fotografie bij Brenda Ollie.

 

En wat was het fantastisch!!!
Mijn hoofd zit nog steeds helemaal vol (terwijl het nu toch al wel 2100 is) maar ik ben nog steeds hyper de pieper... haha... 

Zoveel informatie, zoveel nieuwe dingen en zoveel wat ik ook graag wil uitproberen... Een ding weet ik wel, ik ben voorlopig nog niet klaar!!! 

Vanmorgen om half 10 begon de dag en werden we hartelijk ontvangen door Brenda. Er waren nog 5 andere vrouwen die deelnamen aan deze workshop dus direct veel te bespreken natuurlijk.

En ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten, zeker mensen die eigenlijk in dezelfde positie zitten als ik. Dus die ook willen starten met newborn-fotografie maar nog zoekende zijn naar tips en tools, en hier een opstart proberen te vinden en met dit alles een begin in de newborn-fotografie proberen te maken.

En wat ik stiekem ook zo leuk vind aan zo'n cursus met gelijk gestemden is dat iedereen (toch wel vaak) heel open staat voor contact. Ik merk namelijk heel vaak bij fotografen die ik ken of leer kennen, er een stuk terughoudendheid in contact is. Dat vind ik jammer en begrijp dat ook niet zo goed. In mijn ogen zijn er namelijk geen concurrenten in dit wereldje omdat iedereen een heel eigen stijl gaat of heeft ontwikkeld waardoor iedereen ook uniek is in zijn fotografie... maar goed, we hebben elkaar vandaag leren kennen en het was echt heel leuk en gezellig, gegevens zijn gedeeld en we houden elkaar op de hoogte dus hartstikke leuk. 

 

De hele morgen stond in het teken van theorie en ik ben daadwerkelijk overspoeld met informatie. Van tips over het opstellen van een brief naar het bepalen van je niche. Van welk licht het mooiste is tot aan tips voor aankoop van spullen. En van het aanpakken van de marketing tot aan bepalen van een workflow.... Heel veel dus, en ik moet zeggen dat sommige dingen helemaal nieuw zijn dus daar moet ik me in gaan verdiepen. En sommige dingen waren een bevestiging dat ik al goed heb aangepakt of weggezet dus chapeau! Het begin is helemaal zo slecht nog niet... haha

 

In de middag zijn er wel 2 modellen gekomen om ons te helpen en wat een knappe kerels allebei. Twee heel verschillende jongetjes zoals je ziet, en allebei zijn ze een paar uur lang verlekkerd aangekeken door een 6-tal vrouwen.

Wat wel echt heel leuk was om te zien, is dat ze zo verschillend waren, Niet alleen in uiterlijk maar ook trekjes in het gezicht of bewegingen die ze maken. 
Maar 1 ding hadden ze gemeen. Zodra ze in een pose werden gelegd wat ze niet fijn vonden, werd er direct flink gedemonstreerd... en dat is ook prima, gewoon wat anders proberen. 
En ze hebben het super goed gedaan! Al die vrouwen die staan te kijken en gewoon lekker slapen... Knap hoor!!! 

 

Brenda heeft met deze 2 knapperds de verschillende settings laten zien binnen de newborn-fotografie. We hebben gewerkt op de grond met een lage prop (de mint-groene foto's), we hebben gewerkt met een beanbag (de blauwe foto's) en helaas hebben we de setting niet kunnen doen in een hoge prop omdat allebei de kindjes dus heel duidelijk aangaven dat ze daar in ieder geval geen zin in hadden... haha... maar hier moet je aan een emmertje of iets denken. 

 

Ik ben heel blij dat ik besloten heb om deze workshop eerder dan gepland te volgen. Ik heb in die paar uurtjes zoveel geleerd, zoveel informatie gekregen en zoveel tips  gehad, dat ik sta te popelen om weer een shoot te doen. 


Dus nogmaals, ken of ben je iemand die zwanger is en wil je me helpen met het opbouwen van mijn portfolio met dit soort foto's, stuur me dan een berichtje. Ik neem dan contact op voor verder informatie... 

 

Even voor alle duidelijkheid:
Ik heb zelf de kindjes niet aangeraakt vandaag en alle setting zijn gemaakt en opgebouwd door Brenda!!!! 

 

STYLING & POSING DOOR BRENDA OLLIE
PICTURE TAKEN BY ME!!!!

 


 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief