© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Onze Pim

February 21, 2018

Als er 1 ding is wat belangrijk is binnen de fotografie, dan is het wel het hebben van een visie. Iedereen die ik spreek die zich ook maar een beetje bezig houdt met foto's zijn het er allemaal over eens.
Je moet duidelijk kunnen aangeven waar jou specialisatie ligt en waar jou kracht ligt... maar ja, hoe moeilijk is dat! Er zijn zoveel leuke dingen om uit te proberen en zoveel zaken dat ik wel eens zou willen doen... En hoe meer ik op het internet struin, hoe meer ideeën er opkomen om uit te werken, dus mijn hoofd loopt al een tijdje over zeg maar!

 

Het eerste jaar dat ik serieus bezig ben met de fotografie, heb ik alles gedaan wat er op mijn pad kwam. Nu zitten we alweer halverwege het tweede jaar en moet ik wel toegeven dat deze visie ook voor mij steeds meer vorm krijgt.

Nog steeds vliegt het alle kanten op en is er nog heel veel wat er op mijn lijstjes staan maar ik kan nu toch wel zeggen dat mijn hart uitgaat naar portretten. Portretten van kinderen, pasgeborenen, verliefde stellen, jonge gezinnen, maar ook een leuke portret-shoot van een tiener staat nog op mijn verlanglijstje...

Inmiddels weet ik ook dat ik niet alles tegelijk moet doen maar zoals eerder gezegd heb ik echt het gevoel dat ik door moet. Door moet gaan met uitproberen, ideeën uit moet werken, plannen moet maken op korte en ook op langere termijn en ook vooral moet laten zien waar ik mee bezig ben.

En met name met al die plannen uitwerken ben ik sinds begin dit jaar druk bezig geweest... En ik moet zeggen dat alleen al hierdoor mijn visie steeds duidelijker wordt. Niet alleen mijn visie op mijn mini-bedrijfje in het algemeen maar ook de visie over elke foto die ik maak.

 

Zo ook met de indianentooi-foto. In mijn pinterest-lijstje met inspiratie-foto's had ik al heel lang zo'n soort foto staan maar het was er nooit van gekomen. 

Misschien komt het wel door de carnaval hier maar ik had ineens zin om dit nu uit te proberen. Dus op zoek naar een mooie indianentooi en bekijken hoe ik het wilde doen. Ik zie nu geregeld veel studio-foto’s voorbij komen met een tipi en zo, maar dan besluit ik al heel snel dat dat niet helemaal bij mij past en ben blij met alleen de tooi! 

 

Studiofoto's staan dan toch wel wat ver van mij vandaan.... Waar dat aan ligt weet ik niet... Ik  houd namelijk wel echt van gestylde shoots waarbij alles van te voren bedacht wordt maar ik doe het veel liever in een andere omgeving. En dat kan van alles zijn...op straat, in het bos, op het strand of gewoon lekker thuis.

Inmiddels heb ik al een flink aantal locaties waar ik graag naar toe ga en ook dat lijstje wordt alleen maar langer. Ik ben namelijk van mening dat een locatie echt heel veel kan bijdragen aan een mooie foto.

 

Zo vind ik de kindershoots die ik het afgelopen jaar gedaan heb, echt fantastisch om te doen. Vooraf bedenken wat het thema zal zijn, daar een locatie op uitzoeken, kleding adviezen geven, evt wat spulletjes mee zoals een koffer of een petje en gaan met die banaan.
En eigenlijk kom ik altijd met iets anders thuis zoals ik het bedacht had, maar de basis van de foto komt altijd vanuit een visie...En ik merk dat het werkt... en dat is zo tof!!!

 

Maar goed... sommige foto's vragen nou eenmaal niet om een drukke omgeving of toevoeging van buitenaf.

Soms is degene die erop staat meer dan voldoende en heeft een omgeving totaal geen meerwaarde.

En heel soms weet ik dat zelfs van te voren, omdat de visie die ik had over deze foto precies zo is zoals ik hem gemaakt heb.

 

En ik hou er zo veel van... Van het foto's maken en al helemaal van degene die op de foto staat!!!

 

YOU CAN LOOK AT A PICTURE FOR A WEEK AND NEVER THINK OF IT AGAIN,

YOU CAN ALSO LOOK AT A PICTURE FOR A SECOND AND THINK OF IT ALL YOUR LIFE

- Joan Miro -

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief