© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Start Newborn-fotografie

January 15, 2018

En dan is het zover.... Ik sta ingeschreven voor een workshop Newborn-fotografie! 

Begin maart gaat het dan eindelijk gebeuren... Of eindelijk... 

 

Eigenlijk is het zo dat ik  nooit ambitie heb gehad voor het fotograferen van pasgeboren baby's. En waarom, weet ik eigenlijk niet...

Ik denk dat het ermee te maken heeft gehad, dat je er natuurlijk heel veel geduld voor moet hebben want laten we eerlijk zijn... Baby's laten zich door niks of niemand commanderen en het maakt hun al helemaal niet uit wie of wat je bent... Als hij of zij zich niet zo lekker voelt of gewoon heel veel honger heeft, dan moeten ze dat heel duidelijk laten merken...op wat voor manier dan ook maar in ieder geval luidkeels...haha...

Ik ben heel makkelijk met mijn eigen kinderen geweest maar een heel klein mensje van iemand anders is toch wel andere koek... 

En geduld... Dat heb ik inmiddels wel geleerd nu met 3 jongens in huis!

 

We hebben bij de oudste 2 jongens ook een newborn-shoot laten doen bij 2 verschillende fotografen, en ik heb echt groot respect voor deze mensen. Het grootste geduld met die kleintjes (en natuurlijk ook met de ouders) en allerlei poses en settings waar zo'n baby met alle gemak in gelegd wordt en dan die rust en kalmte waarmee hun alles uitvoeren (wat ook weer een positief effect heeft op pap en mam natuurlijk)... Echt heel knap!!! 

Onze Ties is nu 11 maanden en stiekem heb ik er een klein beetje spijt van, dat we niet zo'n shoot hebben gedaan. Ik heb natuurlijk wel 10.000 foto's van hem, maar niet zo gestyled en mooi als ik graag zou willen...

 

Dus misschien is het wel daarom dat ik het wil gaan proberen!

Geen idee of het gaat lukken en of ik het uiteindelijk ook leuk vind om te doen, maar er borrelt iets wat me er toe dwingt om sneller dan gepland zo'n workshop te volgen. Mijn eerste prioriteit lag namelijk op de half-jaar-opleiding die ik al heel lang, heel graag zou willen volgen maar ik kies er toch voor om deze workshop als eerste te volgen. 

Die half-jaar opleiding is een heel brede opleiding, waar je uiteindelijk gaat specialiseren (of in ieder geval gaat afstuderen) op 1 richting, en op deze manier kan ik wel een heel goede keuze maken welke richting dat dan wordt.

 

Inmiddels heb ik me goed georiënteerd in dit vakgebied, want het is wel echt een specialisatie hoor... Ik weet heel goed wat ik wel mooi vind en ook wat ik niet zo mooi vind, alleen hoe???

Ik hoop met behulp van deze workshop in ieder geval de basis mee te krijgen en dat ik met de newborns in ieder geval een klein opstartje te maken.

De workshop die ik ga volgen geeft alle basistechnieken mee die ik nodig heb voor de gestylde newborn-fotografie en we gaan zien of ik hier net zo gelukkig van wordt (en de klanten natuurlijk) als dat ik nu al doe met de kinderfotografie tot nu toe.

 

Tja, en toen nog een workshop uitzoeken. Ik heb heel lang rondgedoold op dat internet want ook daar is het aanbod echt massaal, maar stiekem wist ik van begin af aan bij wie ik deze workshop wilde volgen.

Ik volg Brenda Ollie al langere tijd en wat zij maakt vind ik echt fantastisch. Dus ja, als ik het doe, dan maar meteen goed!!! 

De eerste stappen zijn gezet door de inschrijving voor deze workshop bij en inmiddels heb ik het eerste setje met spulletjes is ook gekocht. Ik vind deze kleuren echt fantastisch!!!

 

We gaan dus door met het afwerken van de Bucketlist 2018 en met deze nieuwe uitdaging kan ik weer een vinkje zetten... spannend...

 

Op naar 10 maart!!!

 

 

 

AS SOON AS I SAW YOU, I KNEW AN ADVENTURE WAS GOING TO HAPPEN

- Winnie the Pooh -

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief