© 2019 Karen Raedts Fotografie

June 14, 2019

June 3, 2019

April 16, 2019

February 5, 2019

December 20, 2018

November 20, 2018

October 13, 2018

Please reload

Recente berichten

Op naar 2018!!!

December 30, 2017

 

Ok... Ik met mijn grote mond... Ik ga bloggen omdat ik denk dat dat goed is! 

Het is nu 29 december om 2100 uur s'avonds, en ik zit al een half uur boven mijn toetsenbord om te bedenken wat ik nu eigenlijk moet schrijven...pffff.... 

Maar goed, bloggen is dus 1 ding wat op mijn BUCKET-LIST 2018 staat... dus ik ga gelijk maar goed van start om nog voor 1 januari 2018 de eerste blog in de lucht te gooien... 

 

De afgelopen maand ben ik druk bezig geweest met het proberen te organiseren wat er allemaal in mijn hoofd ronddolt. Ik heb zoveel ideeën of dingen die ik wil proberen of doen, dat ik eigenlijk het gevoel heb een ongeleid projectiel te zijn.. Dus ik bedacht me begin december, dat het misschien handig voor mij is om een to-do lijstje op te stellen. Inmiddels is dat uitgegroeid naar een BUCKET-LIST 2018, die ik toch echt heel graag allemaal wil afvinken!!! Dus hier komt ie.... 

 

1. Verder sparen voor en starten van een fotografie-opleiding waar ik al heel lang zin in heb...

Wat ooit gestart is als hobby, is nu toch wel echt uitgegroeid tot een vurige wens om volledig bezig te zijn met fotograferen. Voorheen was ik al blij als ik wat spulletjes kon kopen met de verdiende centjes, maar het is nu zover dat alles wat er binnenkomt er met dezelfde snelheid weer uitgaat omdat ik geloof in investering. Investering in foto-apparatuur, computerspul, tijd, maar ook in het blijven ontwikkelen als fotograaf. Ik merk dat ik een hekel heb aan stil staan en dat er altijd weer een drang is om  te leren... En ik heb al ZOLANG zin in deze opleiding, maar door alle andere investeringen (die ik zelf prioriteit gaf hoor), is het er nog niet van gekomen.... Dus we gaan voor een start in september!!!! 

 

2. Uitwerken van lifestyle-shoots
Dit is een soort fotografie wat ik meer en meer ga waarderen. Ik ben het laatste half jaar heel druk bezig geweest met name van gestylde shoots, dus onderhand begint dit toch ook wel echt te kriebelen. Voor een heel kort moment, proberen een reportage te maken van het leven zoals het is... Niks op voorhand bedacht, maar laten gebeuren zoals het gebeurd en dat proberen vast te leggen op beeld... Lijkt me fantastisch! 

DUS... Plannen uitwerken en oefenen.... wordt vervolgd....

 

3. Opstarten newborn-fotografie

Dit is denk ik het moeilijkste wat er is... Een pasgeboren baby fotograferen! En daarom heb ik me daar nooit in verdiept. Altijd gedacht dat ik daar het geduld niet voor heb, dat ik niet durf om iemand anders zijn/haar baby vast houden, en dan ook nog die ouders waar je rekening mee moet houden... Niks voor mij! 

Maar toch, wil ik het proberen. En dan heb ik het met name over wel weer een gestylde shoot...Maar daar ga ik zeker niet zomaar aan beginnen. Daar heb ik absoluut begeleiding bij nodig. Met de meest kleine en fragiele mensjes op de wereld, ga ik zeker geen risico lopen dus ook daar wil ik graag voor leren. Een mooie workshop is al gevonden.... nu nog geld, tijd en leuke baby's...haha...

 

4. Uitwerken van de mini-shoot sessies, per kwartaal 

Afgelopen jaar voor het eerst een mini-shoot-dag georganiseerd. Helaas was deze letterlijk en figuurlijk in het water gevallen door de vele regen. Maar ondanks dat, denk ik dat het wel werkt. Dit jaar wil ik het goed uitproberen en dus een 4-tal dagen organiseren, 1 voor elk seizoen. Iedereen heeft toch een voorkeur voor het soort weer en/of temperatuur. Dit betekend dus dat in januari al info komt over de WINTER-editie!!! 

 

5. Leverancier zoeken voor albums en/of fotoprints 

Bij het boeken van een shoot, worden altijd de foto's digitaal geleverd. En soms houden de klanten ze alleen digitaal, soms bestellen ze zelf bij een willekeurige printservice en soms mag ik het voor de klant doen. Ik moet zeggen dat ik dat zelf het fijnste vind... zo kan ik altijd zelf ook nog controleren of alles goed gegaan is... Sommige fotoservices, gooien een of ander filter over het bestand heen zodat de uiteindelijke print, heel anders eruit komt te zien dan dat de bedoeling is. Heel jammer natuurlijk.

Waar ik zelf heel erg gelukkig van wordt, is een mooi klein albumpje, waar de kwaliteit vanaf spat. Dus daar ben ik nu druk naar op zoek... Een leverancier die fantastisch mooie albums kan aanleveren, en dan ook nog natuurlijk in een stijl die goed bij mij past... Met ook nog in het achterhoofd, dat er voor 2019 de wens ligt om verder te gaan met de bruidsfotografie, waar dan zo'n heel groot, mooi album bij hoort. Dat is ook zo leuk...maar ik ben ervan overtuigd dat ik niet alles in 1 keer kan doen dus dat voor later... First things first!!!

 

6. Bloggen

TADAAAAA!!!! Mijn eerste vinkje gezet... haha...

Eigenlijk gebruik ik alleen Facebook en Instagram regelmatig, terwijl ik een prachtige site heb. En elke keer als ik naar de grafieken kijk, is er zo weinig interactie op die site. Er wordt wel gekeken maar verder niks. Het andere dingetje is, dat ik op FB of Instagram altijd maar 1 foto wil zetten terwijl er toch wel meer gemaakt worden. De oplossing hiervoor is natuurlijk een blog... Hierin wil ik graag laten zien, waar ik allemaal mee bezig ben, hoe ik dingen aanpak en dat ik kan vertellen over de dingen die me bezig houden. Dit jaar ga ik het proberen en kijken of het inderdaad werkt zoals ik denk dat het gaat werken...Ik ben benieuwd!!!

 

7. Beter worden in marketing  

En last but not least... Marketing... Dat vind ik nog wel eens lastig. Hoe verkoop je jezelf of in mijn geval foto's? Geen idee... Ik laat gewoon zien wat ik gedaan heb en meer niet eigenlijk. Er zit geen strategie in, verder niet over nagedacht, gewoon een foto waar ik tevreden mee ben en met anderen wil delen. En dit terwijl er bedrijven zijn die weet ik niet veel hoeveel investeren in een goede marketing-strategie, ook op sociale netwerken.  

Nu denk ik niet dat ik met mijn foto's een moeilijk plan moet gaan uitwerken, maar ik denk wel dat het handig is om meer te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn op zo'n FB-pagina en een Instagram-account. Dus voor dit jaar, staat dit dus ook op mijn lijstje. De eerste stap is al gezet, want ik volg momenteel een online-cursus over FB - marketing.... Daarna nog Instagram (wat ik misschien nog wel leuker vind als FB maar nog minder van snap!) en volgend jaar Pinterest????  

 

En zo zijn er nog wel 1000 dingen die ik graag wil doen, uitproberen, leren, oefenen, etc.... Bruiloften staan nog heel hoog in mijn lijstje, net zoals studio-werk, fashion, documentair... er is nog zoveel!!! Maar ik ben ervan overtuigd, dat niet alles tegelijk kan... En dat ik vooral eerst op het 1 moet focussen voordat ik een besluit kan nemen om ermee door te gaan of het toch net iets anders aan te pakken...En 2018 staat hierboven...

 

-THE SINGLE MOST IMPORTANT COMPONENT OF A CAMERA IS THE TWELVE INCHES BEHIND IT- 

Ansel Adams 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief