top of page
  • Foto van schrijverKaren Raedts

The Golden GirlFotograferen betekent letterlijk schrijven met licht.... En daar had ik in een vorig blog al wel het een en ander over verteld maar over het mooiste uurtje van de dag, had ik nog niet stil gestaan. Wellicht al wel eens over het Gouden Uurtje gehoord, oftewel The Golden Hour! Heel veel fotografen zijn er altijd erg druk mee en wordt je ondertussen helemaal flauw gegooid met aanbiedingen voor een Golden Hour Shoot of zo... En eigenlijk is dat helemaal terecht.... haha... Want inderdaad, het is echt het mooiste uurtje van de dag!!! Ik kan er lang of kort over zijn, maar het is nu eenmaal echt zo... Het is het daadwerkelijk het mooiste moment van de dag en als je al op een fantastische locatie aan het shooten bent, dan tijdens dat gouden uurtje veranderd deze ook nog eens in een MAGISCHE plek!!! Doordat de zon steeds verder zakt aan de horizon, wordt het licht steeds roder en zachter waardoor je dus die gouden/bronzen gloed krijgt. De schaduwen worden langer en donkerder, die vuurbal zie je steeds meer knallen, tegenlicht is ALTIJD een goed idee en dan dat gouden randje (of als je je camera goed instelt zo'n sterretje van de zon) werkt supertof in je beelden. Dit is dan ook 1 van de redenen waarom ik nooit op klaarlichte dag wil fotograferen, of in ieder geval buiten op een mooie locatie want je mist gewoon zoveel moois... Om een voorbeeldje te geven: De eerste foto is in het voorjaar ergens rond 2 uur in de middag gemaakt. Nog steeds vind ik het wel een toffe foto, wat komt door dat hele leuke meisje natuurlijk maar ook dat deze foto een en al rust uitstraalt. Dit komt enerzijds doordat de kleuren van de locatie en de kleding zijn afgestemd op elkaar. De tweede foto is 1,5 week geleden gemaakt, waar we ongeveer 1,5 uur voor zonsondergang gestart zijn.... Bizar he... Het is dezelfde locatie, en ja natuurlijk is mijn fotografie stijl ook wel iets veranderd want de eerste foto is denk ik van een jaar of 3 terug maar je ziet hier heel goed wat licht doet op een ander tijdstip!!!

En op die tweede foto zie je de bijzonder knappe Sterre.

Ze is een modellen portfolio aan het opbouwen en had een shoot cadeau gekregen voor haar verjaardag...

Iedereen weet hoe moeilijk nu te plannen is met alle Corona maatregelen, en we hadden de shoot daardoor al 2 x moeten verzetten maar we waren het er allemaal over eens... Het had zo moeten zijn!!

Want wat hebben we een cadeautje gekregen... Wat een heerlijke avond om te shooten en dan die zon joh... Die was toch een partijtje aan het knallen...Net als Sterre trouwens!! 15 jaar is deze jongedame...

Ik start net zoals altijd om mijn relaas af te vuren om haar zoveel mogelijk te laten ontspannen, verteld dat ze lekker mag bewegen en dat niks te gek is om te doen of uit te proberen... Helemaal overbodig, want deze beauty ging staan en was ON FIRE! En dat gouden uurtje stond haar supergoed!!!


Sterre, nogmaals bedankt dat jullie bij mij kwamen voor deze te gekke shoot!!! Ik heb heel fijn met je gewerkt en je hebt het supergoed gedaan... Heel veel succes met het opbouwen van je portfolio!!!60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page