top of page
  • Foto van schrijverKaren Raedts

LET'S SAVE THE WORLD.... a little bit!

In navolging van mijn post afgelopen week over bomen planten, hier nog een blog met alle details.

Het klinkt allemaal een beetje officieel maar dat is het helemaal niet...Ik wil me gewoon voor een klein beetje inzetten voor iets wat me aan het hart gaat...Want daar wordt ik blij van..haha...

Even bij het begin beginnen... Natuurlijk weet ik dat het allemaal niet zo lekker loopt met de ontbossingen van het regenwoud, er problemen zijn met het klimaat en weet ik wat meer maar ik had er nooit zo over nagedacht of bij stil gestaan of zo.... Thuis doen we eigenlijk altijd wel de basisdingetjes net als heel veel mensen zoals het afval scheiden, ruim ik mijn rommel netjes op, gooi geen hele zakken met afval op straat, koop nagenoeg geen flesjes water en nog wel 100 dingen, maar dan houdt het toch wel zo'n beetje op....

En toen kwam eind mei onze Beer!!! Een hele drukke en hysterische pup die lekker veel naar buiten moet om zijn energie kwijt te kunnen. Een schat van een hond die het liefst 'los' loopt want aan die lijn moet hij toch nog wel leren. Dus om dit alles een beetje in goede banen te leiden, lopen we regelmatig buiten het dorp zodat hij lekker kan rennen....En dat doet hij goed trouwens...Maar daar waar we voorheen wel eens een wandeling maakten, kom ik nu soms wel 2 x per dag voorbij en ik verbaas me elke keer weer over al die puinzooi!!!! NIET NORMAAL WAT MENSEN ZOMAAR ACHTERLATEN!!! Blikken bier, zakken van MacDonalds, plastic flesjes, lege zakken chips, half afgekloven etenswaren en nu natuurlijk steeds meer die mondkapjes....

Heel irritant en heel jammer, want er zijn toch genoeg vuilnisbakken te vinden overal. Maar goed, dit was alleen nog een irritatie-dingetje tot dusver....


En toen...toen moest onze oudste zoon een spreekbeurt houden en wilde dat heel graag doen over de Noordzee.

Heel leuk om samen zo'n ding in elkaar te zetten en waar Pim helemaal los wilde gaan op alle dieren die er leefde (want hij word de nieuwe Freek Vonk namelijk...) vonden we het ook belangrijk om de dingen te benoemen die niet helemaal goed gaan in dat water...

En bij dit onderwerp kom je al snel uit bij de PLASTIC SOUP....

Zodra je daar ook maar een klein beetje over leest, wordt je wel even met de neus op de feiten gedrukt dat het rampzalig is... Jeetje, wat een puinhoop hebben we ervan gemaakt...

En als ik zie hoe Pim helemaal los gaat op alles wat met dieren en de natuur te maken heeft, wordt ik daar zo blij van... Hij gaat graag mee naar het bos, neemt zijn boekje mee om de dieren op te schrijven die we tegenkomen en nr 1. op zijn verlanglijstje is een echte goede verrekijker.... Cool he...Laatst kwam hij thuis met de vraag of we alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft een keer naar Roemenië op vakantie wilde gaan, want hij had plaatjes op de computer gezien dat daar de natuur zo mooi is!!! Daar wordt ik zo gelukkig van... En zo trots!!!

En dus heb ik bedacht om hier iets mee te doen... De wereld is wellicht iets te hoog gegrepen maar als ik een kleine bijdrage kan leveren op een of andere manier, dan wordt ik daar heel blij van... In eerste instantie ben ik gestart met een zoektocht naar de verschillende opties die er zijn. Je kunt natuurlijk iets organiseren in de vorm van een sponsoractie maar door alles wat er nu aan de hand is met die COVID-19 lijkt me dat nu niet heel handig. In september wordt er altijd een CLEAN UP DAY georganiseerd, dus misschien wel leuk om iets mee te doen voor 2021.

En toen kwam ik een stichting tegen waarbij je een cadeau kunt geven in de vorm van bomen planten. Je koopt voor €6,25 een boom en die stichting zorgt middels verschillende projecten, dat er nieuwe aanplanting of herstel van bossen geplant worden. En ik vind hun uitleg zo briljant!!!

Het rekensommetje is simpel. We leven op dit moment met 7,7 miljard mensen op aarde. En dat aantal groeit snel verder. Al deze mensen hebben behoefte aan schone lucht, water en voedsel om te kunnen leven. Het kappen van bossen voor landbouw en productie brengt het evenwicht in gevaar. Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Wij willen dit proces omkeren nu het nog kan. Als er voor iedere wereldburger ieder jaar twee bomen worden geplant, kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de volgende generaties ook kunnen leven in een groene en gezonde wereld.


Hoe simpel kan het zijn toch?? Toen ik dit las, wist ik meteen... Hier ga ik wat mee doen!!! DIT IS HET!!! Hier wil ik aan bijdragen... Alle informatie over en van deze stichting vind je op www.treesforall.nl


Hoe gaan we dat doen??? Zodra je een shoot boekt, krijg je de keuze of je €6,25 korting wilt op de shoot prijs of wil je samen bomen planten. Als je voor de tweede optie kiest (wat ik natuurlijk van harte hoop maar ik verplicht niemand!), verdubbel ik het bedrag en stort ik €12,50 aan deze stichting en zet ik dit cadeau op jouw naam. Hiervoor krijg je ook nog een te gek certificaat als bewijs dat we de wereld een klein beetje beter en gezonder hebben gemaakt... HOE TOF IS DAT!!!!

Voor de duidelijkheid:

De datum dat we gaan shooten mag natuurlijk buiten november of december zijn hoor... Ik werk sinds kort met een vaste shootprijs die je vooraf betaald en die dient wel direct betaald te worden. Dus had je al bedacht om ergens in het voorjaar wat foto's te laten maken, kun je deze nu alvast afspreken/ boeken, je doet nu al iets goeds voor alle bossages en SAMEN REDDEN WE DE WERELD!!!!


Maarrrrrr….. daar blijft het niet bij... Want dit is voor nu een eenmalige actie die 2 maanden duurt, maar vond dat ik ook moest nadenken over dingen die ik kan doen voor de langere termijn.... Dus bij deze:


* Tot nu toe deed ik bestellingen van bijvoorbeeld prints of albums, zodra ik al het werk klaar had... Nu ga ik maar 1 x per maand alles in bulk bestellen.... Zo hoeft er maar 1 x alles ingepakt en verstuurd te worden. Ik ben natuurlijk wel een control-freak dus ik wil eerst alles controleren....haha....

* Zodra dat alles gecontroleerd is, vind ik het heel leuk om er een cadeautje van te maken dus ik ga op zoek naar duurzaam inpakmateriaal die voorzien zijn van het juiste keurmerk.

* Ik probeer zoveel mogelijk alle administratieve paperassen digitaal te bewaren maar mocht het nodig zijn om te printen, doe ik dat ook op duurzaam papier met keurmerk * En als laatste krijgt iedereen die bij mij is geweest in 2020 (betalende klanten), een heel mooi cadeautje als bedankje thuis gebracht/gestuurd om ook daar iets te planten en kun jij ook in je eigen tuin of balkon de wereld een klein beetje beter te maken!!!


Nou ja.... Dit is het eigenlijk...Ik wil wel meer doen met mijn supergrote bedrijfje maar ik weet niet zo goed wat... Dus zie jij nog opties, dan laat me dat graag weten!!!!

Voor nu ga ik deze 2 maanden me heel erg bezig houden om een groot aantal bomen te laten planten en wellicht komt er in 2021 ook nog wel iets moois aan... En de eerste 8 ga ik deze week al 'bestellen'....Of hoe zeg je dat eigenlijk...haha...


THERE IS NO PLANET B.... SO LETS SAVE THIS WORLD!!!! Liefs Karen PS: Denk ook eens aan een cadeautje voor de feestdagen he.... Als je het hebt over een origineel cadeau, dan kom je met deze een heel eind!!!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page