top of page
  • Foto van schrijverKaren Raedts

FOTOBLOG Max & Julia
En daar ontving ik ineens een berichtje van de mama van Max en Julia... Niet via de app, maar op de website... We kennen elkaar al een tijd want onze kinderen zitten bij elkaar op school, onze Pim speelt heel graag met Julia en hun zwemmen op zaterdagochtend samen bij de Reddingsbrigade...Dus we spreken elkaar regelmatig via de app, maar dit berichtje had meer een zakelijke vraag?!?

Of ik zin had om wat foto's te maken van deze 2 nu ze nog zo mooi en lief zijn...haha... Ja natuurlijk! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het fotograferen van bekenden altijd veel spannender vind dan mensen die ik niet ken, maar leuk en gezellig is het altijd wel...


En omdat we elkaar al kennen, werd ik uitgenodigd voor een bakje koffie om alles door te spreken. Hier hebben we de wensen en ideeën op tafel gegooid en direct een datum gepland. Het was fijn om te merken dat pap en mam heel goed wisten wat ze wilden met de foto's en hierin kon ik ze dan ook goed adviseren. En voor mij is het heel prettig om te peilen of ik de juiste fotograaf ben voor hun....

Hoe langer ik dit werk (of uit de hand gelopen hobby!) doe, hoe meer duidelijk het wordt dat je overal de juiste persoon voor moet zoeken. Ik weet al heel lang dat ik niet van de geposeerde newborns ben, ik moeite heb met grote groepen en zenuwachtig wordt van te hoge verwachtingen van mensen. Dit is natuurlijk ook een leerweg en inmiddels weet ik ook dat NEE zeggen soms beter werkt dan maar doen omdat je gevraagd wordt.


Maar goed, voor Max en Julia merkte ik al snel dat ze op zoek waren naar beelden die ik heel graag maak. Ik hou van romantische beelden waarin het licht een grote rol speelt, ik hou niet van stijve poses maar ik hou juist van die dynamiek in beeld. En die dynamiek krijg je niet alleen door beweging van degene die voor de camera staat, maar ook zeker van het juiste licht en locatie.
En mijn angst (beetje overdreven natuurlijk) om aan het werk te gaan voor bekenden, verdween als sneeuw voor de zon.... Soms hebben die kleintjes wat moeite met ontspannen en is er even tijd voor nodig om hun zichzelf te laten zijn voor de camera maar die Max joh... Die ging direct staan als een volleerd model en Julia stond te popelen om ook aan de slag te gaan... Dus misschien is het soms toch wel fijn dat ze mij al kennen en heb ik nu mijn voordeel daar uitgehaald!

Ik heb in ieder geval een klein feestje gehad daar op die heide, genoten van de gezelligheid en heel blij dat ik aan hun verwachtingen heb kunnen voldoen!Mooie woorden van de mama van 2 bengels! Geen idee hoe Karen het doet, maar alles was van begin tot het einde zo relaxed!

Een week voor de fotoshoot werd er gezellig koffie gedronken en veel gelachen terwijl wij tegelijkertijd van alle nodige informatie werden voorzien.

Wij kregen genoeg tijd te vertellen wat wij mooi vonden, er werd een goed advies gegeven qua kledingkeuze, tijdstip en locatie.

De fotoshoot verliep geweldig en het leek net een gezellige boswandeling. Karen had 2 drukke kinderen moeiteloos onder controle, het sfeer was luchtig en ontspannen en Max en Julia vonden het heel erg leuk.


Als je de foto’s ziet, snap je gewoon niet hoe het kan! Het zijn namelijk 2 doodgewone kids omringd door heide struiken en bomen terwijl de zon ondergaat.

En toch is iedere foto die wij te zien kregen zo bijzonder mooi!

Ik vermoed dat Karen een soort undercover toverfee van fotografie is.

Even vrolijk lachen, relaxed zwaaien met haar toverstok (=tovercamera) en voila: een reeks magische foto’s met prachtige zachte licht, een pure verwennerij voor de ogen !


Lieve Karen, dankjewel!

Je bent geweldig!

Liefs,Inga

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page