top of page
  • Foto van schrijverKaren Raedts

EARTH DAY: 22 april 2021

Afgelopen december heb ik voor het eerst iets gedaan...

En ik word er echt gelukkig van!

Ik heb een poging gedaan om de wereld te redden.... WHAHAHA...


Nee hoor, niks bijzonders maar ik had bedacht om me in te zetten voor een goed doel en heb een kleine donatie gedaan aan Trees for all...

Alles is een paar maanden geleden begonnen met het maken van de spreekbeurt van Pim over de Noordzee. Ik heb toentertijd hier ook een heel blog overgeschreven en als je dat terug wilt lezen, zoek dan even terug naar het blog LET'S SAVE THE WORLD van november '20. Ik heb natuurlijk niet alleen mijn spaarpotje op de kop gehouden maar heb mijn ieniminie bedrijfje ingezet om geld bij elkaar te sparen.

Mensen die bij mij foto's hadden laten maken, vroeg ik of ze €6,25 korting wilde of dat ze een boom wilde doneren... En als ze dat laatste wilde, dan verdubbelde ik dat geld en plantten we samen 2 bomen... Niet letterlijk natuurlijk maar ik doneerde al het geld aan de stichting Trees For All...


Een stichting die ik sinds vorig jaar een warm hart toedraag...

Ze zijn gestart in 1999 en investeren in de toekomst door CO2 - compensatie. Dit doen ze door de mogelijkheid te bieden aan particulieren en bedrijven om geld te doneren voor het planten van bomen. Meer bomen en minder ontbossing draagt bij aan het herstel aan eco-systemen en biodiversiteit en ook bij de armoedebestrijding in de wereld. Klinkt allemaal wel weer lekker 'geiten-wollen-sokken-type-achtig-figuur' of zo, maar het is eigenlijk best logisch. Als alles gewoon kan leven zoals het hoort te leven, dan is er genoeg voor elk levend wezen op deze aardbol. Dus voor alle mensen, alle dieren en alles wat daarnaast ook nog leeft, is er voldoende alleen.... alles moet wel in balans zijn... En dat is het nu niet!

Laatst heb ik de documentaire van David Attenborough op NETFLIX gekeken en het is zo geweldig goed en mooi verteld wat er allemaal mis is en hoe simpel het kan zijn om alles te herstellen wat de mens in de afgelopen jaren hebben kapot gemaakt... En bomen planten is daar 1 onderdeel van...!!!Dus omdat ik er heel gelukkig van wordt, ik graag iets wil bijdragen aan een betere wereld en ik me had voorgenomen om dit jaar ook weer iets te doen, ga ik wat aandacht geven aan 22 april... 22 april is het EARTH DAY.

Een wereldwijde evenement waarbij er aandacht gevraagd wordt voor milieuproblemen, klimaatverandering en bijvoorbeeld ontbossingen van regenwouden.

En hoe kan dat beter door bomen te planten!

Ik ga de aankomende dagen hier ook aandacht aan besteden in de hoop dat mensen bij mij doneren zodat ik op 22 april een mooi bedrag kan overmaken en we ons allemaal een klein beetje gelukkiger voelen en de wereld een klein beetje beter gemaakt hebben... Dus wees gewaarschuwd... Je zult de aankomende dagen op de socials hierover wel het een en ander voorbij zien komen... Na 22 april is dit afgelopen hoor...haha...

En ik zag net trouwens dat de bomen goedkoper zijn geworden!!! Een boom kopen en te laten planten in een van de projecten van Trees for All, kan al voor 5 euro....Hoe te gek zou het zijn om samen een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen en over 10 dagen te kunnen zeggen dat we een mini-bosje hebben gegeven!!!!


Dus lijkt het je leuk om mee te doen, stuur me een berichtje, appje, DM, belletje of weet ik wat met het bedrag wat je wilt geven, en ik stuur je een tikkie zodat ik alles kan verzamelen. Natuurlijk kun je zelf ook een donatie doen direct bij deze mooie stichting... Maarrrrr.... Voor niks gaat de zon op natuurlijk... Dus heb ik me bedacht om je te bedanken met een foto! Op zaterdag 8 mei organiseer ik een soort van mini-shoot. Een beetje afhankelijk van het succes van deze actie, maar na 22 april krijg je een berichtje om in te schrijven (als je daar zin in hebt he... Geen verplichting!!) op verschillende tijden. Natuurlijk sta ik op een prachtige locatie in de natuur in Midden-Limburg en gaan we een kleine shoot doen van 15 min. Naderhand maak i een online galerij aan met de mooiste beelden en mag je een foto uitkiezen als dank voor je donatie. Alle voorwaarden en spelregels krijg je mee tijdens de mail van na 22 april....


Dussssss...... In december heb ik een mooie donatie kunnen doen van €75,- dus ik hoop dat we nu deze keer voor de €100 kunnen gaan... Mooi streefbedrag toch?!?!?!?! Als je zin hebt om mee te doen, stuur me een berichtje en ik maak alles in orde!!!! Dank je wel... En alvast... HAPPY EARTH DAY!!!!


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page